Ingezonden persbericht


Persbericht

Van: Kunst en Antiek Initiatieven, Haarlem
Onderwerp: De Art Nouveau & Art Deco Dagen
Datum: 2 november 2008
Aan: mediarelaties
Antwoord aan: info@dedagen.nl

---

Dertien specialisten op het gebied van art nouveau en art deco plus een kunstboekenantiquariaat nemen op 6, 7, 8 en 9 november aanstaande deel aan de eerste najaarseditie van De Art Nouveau & Art Deco Dagen in Het Pand in Haarlem, Frankestraat 31 t/m 39, Haarlem

Klein?
Dertien deelnemers, het lijkt weinig, maar zij vertegenwoordigen wel min of meer de top op het gebied van art nouveau en art deco van Nederland. Als een algemene kunst-, antiek- en designbeurs op dit niveau, denk aan de PAN Amsterdam en de Art Fair Den Bosch, voor ieder thema (*) dertien deelnemers zou hebben dan zou een dergelijke beurs ruim 300 deelnemers moeten omvatten. Ze hebben er om en nabij de 100. Klein is dus zeer betrekkelijk.

Voordeel!
Een themabeurs biedt de liefhebber - in dit geval art nouveau en art deco - in tegenstelling tot een grote algemene beurs veel voordelen: overzichtelijkheid (beperkt oppervlak), lagere prijzen (deelnemerskosten zijn lager), zekerheid (gespecialiseerde keurmeesters), persoonlijke aandacht (standhouder weet dat iedereen in principe geĂŻnteresseerd is) en lagere toegangsprijs en gratis catalogus. Dit zijn zaken die, zeker in deze tijd, van groot belang zijn voor het publiek.

Authenticiteit en kwaliteit!
Daar men op een themabeurs te maken heeft met specialisten, die vaak ook binnen het thema weer een specialisme hebben gekozen, waarborgt de kennis van de deelnemer de authenticiteit en de kwaliteit van het aangebodene. Een externe keuringscommissie houdt daar ook nog eens toezicht op. Binnen de thema's art nouveau en art deco treft men als specialisme onder andere aan: keramiek, glas, verlichting, sieraden, sculpturen en meubelen. De collecties omvatten naast werk van Nederlandse ontwerpers en fabrieken, ook objecten van belangrijke buitenlandse kunstenaars en vormgevers.

(*) Er zijn ongeveer 25 brede thema's binnen de kunst-, antiek- en designwereld. Men moet dan binnen de kunst denken aan: sculpturen, kunst op papier en schilderijen en dit weer gekoppeld aan de verschillende stromingen. Voor antiek en design geldt in wezen hetzelfde. Meubelen, metalen en aardewerk en ook hier weer de verschillende stijlen.

Algemene informatie
De Art Nouveau & Art Deco Dagen, Het Pand in Haarlem, Frankestraat 31 t/m 39, Haarlem. Openingstijden: donderdag 6 november van 16.00 tot 20.00 uur, vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 november van 11.00 tot 18.00 uur. Toegangsprijs: E 6,00 (incl. catalogus), kinderen onder de 12 jaar, mits onder begeleiding, gratis. Bereikbaarheid: NS Station Haarlem op circa 15 minuten loopafstand. Bushalte: Verwulft/Gedempte Oudegracht op 5 minuten loopafstand. Parkeergarages: Kamp, Station, Houtplein en Damstraat op gemiddeld 10 minuten loopafstand. ----------------------------------


Ingezonden persbericht