Nederlandse Tafeltennisbond

Deploy Masters in Zoetermeer
Jonge heren senioren domineren voorronde Enjoy & Deploy Masters in Zoetermeer

Zowel Nathan van der Lee, Casper ter Lüün als Boris de Vries hebben zonder nederlaag de hoofdronde van de Enjoy & Deploy Masters bereikt. Het drietal kwalificeerde zich samen met Olivier Altenburg, Simon Goessens, Frank Hollak, Jeroen Kivits en Pepijn Leppers.

In de Zoetermeerse sporthal De Veur speelden de sterkste heren van Nederland vele spannende partijen op hoog niveau. Nathan van der Lee was oppermachtig tijdens de voorronde in groep A. Daarin kwalificeerden zich ook Frank Hollak (Messchendorp Pallet) en Simon Goessens (Scylla). Laatstgenoemde had daarvoor een barrage nodig tegen Jelle Bosman en zijn clubgenoot Olivier Altenburg.

Groep B was een prooi voor Casper ter Lüun (Openline Westa). De tweede plaats ging naar AA-Drink/FVT-speler Jeroen Kivits. Ook actief in Veenendaal is Olivier Altenburg (Scylla). Hij was in het allerlaatste duel van de dag te sterk voor Jelle Bosman en kwalificeerde zich zo voor de hoofdronde op zaterdag 27 december bij SKF.

Boris de Vries was de sterkste speler in groep C. De tafeltennisser van het Dutch Butterfly Team speelde diverse spannende wedstrijden, maar bleef uiteindelijk toch ongeslagen. Op de tweede plaats eindigde knap Pepijn Leppers die alleen De Vries na vijf games hoefde te feliciteren.

Bij de prijsuitreiking kregen de zestien qualifiers diverse kado's van de partners van de Enjoy & Deploy Masters. Daarnaast werden er diverse andere prijzen uitgereikt. De sportiviteitsprijs ging naar Tessa van Dijk (Amsterdam'78), de pechvogelprijs naar Jelle Bosman en het vereningspakket voor de beste supporters naar US Amsterdam. Het beste spandoek werd gemaakt door de organiserende club Taverzo Zoetermeer.

Alle gedetailleerde uitslagen zijn te vinden op www.nttbmasters.nl

NTTB/HH