Nederlandse Tafeltennisbond

Deploy Masters in Zoetermeer
Favorieten overtuigend bij damesvoorronde Enjoy & Deploy Masters in Zoetermeer

De hoogst geplaatste speelsters bij de voorronde van de Enjoy & Deploy Masters hebben zich allemaal gekwalificeerd voor de hoofdronde in Veenendaal. In de Zoetermeerse sporthal De Veur bleven Britt Eerland, Monique Posthuma, Brenda Vonk en Nicky Zetsen zondag ongeslagen.

Eerland werd groepswinnaar in poule D, maar kreeg veel tegenstand van Tessa van Dijk (Amsterdam'78) die uiteindelijk als tweede eindigde en zich ook plaatste. Het onderlinge duel ging met 3-2 naar de cadet van NOAD (S). In groep C eigende Monique Posthuma, na een 3-2 zege op Kimberly 't Hooft, zich de poulezege toe. 't Hooft (AA-Drink/FVT) gaat als tweede verder.

In groep B was het Nicky Zetsen die met drie keer een 3-1 zege en een keer een 3-0 makkelijk verder ging. De tweede plaats was verrassend voor Suzanne Dieker (SKF). Ze klopte Sabina Larmene (AA-Drink/FVT) in de strijd om kwalificatie voor de Hoofdronde in Veenendaal met 3-2.

Groep A was een prooi voor de als eerste geplaatste Brenda Vonk. De speelster van SKF stond gedurende de voorronde slechts één game af. De tweede plaats was voor routinier Karin Willemsen van Swift Deventer.

De prijzen voor de qualifiers werden uitgereikt door de Zoetermeerse sportwethouder Frans Muijzers.

Alle gedetailleerde uitslagen zijn te vinden op www.nttbmasters.nl

NTTB/HH