Politie Zeeland


---


Z-2143-2008 Rijden onder invloed, Sluis
In de nacht van zaterdag op zondag rond 03.45 uur is een 37-jarige automobilist uit Maldegem (B), aan de Heilleweg in Sluis, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,7 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

O-2144-2008 Auto weggenomen bij woninginbraak, 's-Heer Arendskerke
Zaterdagavond tussen 19.00 uur en 22.25 uur is er ingebroken in een woning aan de Joosstraat in 's-Heer Arendskerke.
De personenauto, die op de oprit bij de woning geparkeerd stond, is weggenomen.
Het betreft een grijze Volkswagen, type Golf met het kenteken 67-TJ-KP. De waarde van de auto is onbekend.
Er is een raam opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.

O-2145-2008 Rijden onder invloed, Goes
In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.25 uur is een 18-jarige automobilist uit Goes, aan de Oostsingel in Goes, aangehouden wegens rijden onder invloed.
De automobilist reed zonder verlichting over de Oostwal. Toen een agent hem een stopteken gaf negeerde hij dit en reed weg. Er moest een politieauto dwars over de weg gezet worden om de man te laten stoppen.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 1,5 maal teveel had gedronken. Ook bleek dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Verder kon de man geen rij- en kentekenbewijs en identiteitsbewijs tonen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

O-2146-2008 Brandstichting, Scharendijke
Zaterdagavond tussen 23.08 uur en 23.20 uur is een opslagcontainer, die aan de Brouwersdam in Scharendijke stond, in brand gestoken.
In de container lagen palen en planken van het terras van een strandpaviljoen.
De container en de inhoud raakten vernield. De schade bedraagt tienduizenden euro's.

W-2147-2008 Beroving, Vlissingen
In de nacht van zaterdag op zondag, rond 01.50 uur, is een 50-jarige vrouw uit Vlissingen, aan de Bonedijkestraat in haar woonplaats beroofd van haar tas.
De vrouw liep, samen met een 46-jarige man uit Vlissingen, over de stoep op de Bonedijkestraat in Vlissingen.
Een onbekende fietser, die de man en vrouw passeerde, trok in het voorbijgaan de tas van de vrouw uit haar handen. De vrouw kwam hierdoor ten val en bezeerde beiden handen en haar knie.
De 46-jarige man, die bij haar liep, probeerde de tas nog uit de handen van de fietser te trekken. Dit lukte niet. De onbekende fietser reed een gangetje in tussen de Bonedijkestraat en de Arbeidstraat.
In de tas zaten enkele tientallen euro's, een mobiele telefoon met onbekende waarde en waardepapieren.