NCRV

Man bijt hond

Liefde, ontroering, nostalgie en verdriet in nieuwe docusoap Man bijt hond

Maandag 3 november 2008

18:55, Nederland 2

Groeten uit Gooizicht

Het NCRV-programma Man bijt hond is altijd op zoek naar wat mensen bezig houdt. Door klein nieuws groot te maken en groot nieuws klein wordt Nederland iedere werkdag met een knipoog in beeld gebracht. Hierdoor ontstaat een brede kijk op de maatschappij en alles wat Nederland bezig houdt. Ook âde zorgâ mag hierin niet ontbreken. Vanaf maandag 3 november is dagelijks de nieuwe docusoap Groeten uit Gooizicht te volgen in Man bijt hond. De soap volgt de bewoners, werknemers en vrijwilligers van het verzorgingstehuis Gooizicht in Hilversum.

De zorg is een veelbesproken onderwerp, iedereen heeft hier wel iets mee. Of je nu jong bent of oud. Of je nu zelf in een verzorgingstehuis woont, of je familie of vrienden. Allemaal krijgen we er een keer mee te maken. In Groeten uit Gooizicht is te zien hoe het reilt en zeilt in een verzorgingstehuis. Er wordt veel gelachen, maar soms rolt er ook een traan. Liefde, ontroering, nostalgie en verdriet: deze themaâs zijn er aan de orde van de dag.

Zo is er Gordana, met haar kleine hondje Mojito, die dementerende bewoners met liefde begeleidt. Het echtpaar Blokker die niet met elkaar, maar al helemaal niet zonder elkaar kunnen. En niet te vergeten de onmisbare vrijwilligers, die zo nu en dan de bewoners uit hun dagelijkse sleur halen. De muzikale moeder Ila en haar dochter Latifa, die iedereen weten te betoveren met hun pianomuziek en dans. En de transseksuele Frédérique, met haar torenhoge hakken en blinkend witte gitaar een graag geziene verschijning in het huis. En nog vele andere parels uit Gooizicht passeren de revueâ¦