Gemeente IJsselstein


Baggerwerkzaamheden Veerschipper-Eiteren

Datum: woensdag 22 oktober 2008
Gemeente IJsselstein start vanaf maandag 3 november met het baggeren van de watergang tussen Veerschipper en Eiteren gelegen binnen het bebouwd gebied van IJsselstein. De baggerwerkzaamheden duren ongeveer vijf weken. Wij verzoeken u (voor zover van toepassing) alle obstakels in de watergang, zoals planken, pompen, buizen en ander losse onderdelen, uit de watergang te verwijderen.

Waarom baggeren?
Op de bodem van iedere sloot of waterpartij verzamelt zich in de loop der tijd bagger. Bagger vormt zich onder andere uit gevallen blad, plantenresten en zwerfvuil.
o Door de bagger wordt de sloot steeds ondieper. o Bij warm weer bevat het kleine laagje water nog maar een beperkte hoeveelheid zuurstof. Vissterfte en stank kunnen bij aanhoudende warmte het gevolg zijn.
o Een ondiepe sloot kan ook minder water afvoeren, wat bij hevige regenval tot problemen leidt.
Genoeg redenen om in actie te komen. Uit onderzoek blijkt dat de baggerspecie is verontreinigd. De baggerspecie wordt opgeladen en afgevoerd naar een daarvoor aangewezen baggerdepot. Uitvoering
Met borden worden de werkzaamheden aangegeven om de veiligheid van weggebruikers en werknemers te waarborgen. Als de werkzaamheden vanaf de openbare weg plaatsvinden, gelden er snelheidsbeperkingen, en als het nodig is, wordt een weghelft afgesloten. De bereikbaarheid van de woningen aan de Haanderik en Eiteren worden tijdens deze werkzaamheden zo optimaal mogelijk gehouden.
Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact op met de heer C.L. Boot, afdeling Stadsbeheer (030) 686 17 18.
Of met de aannemer, de heer Ekelschot 06 53154112.