Gemeente 's-Hertogenbosch

22-10-2008
Presentatie resultaten discussie nieuwe woon- en werklocaties

Het afgelopen jaar is volop gesproken en gediscussieerd over de voor- en nadelen van de voorgestelde nieuwe woon- en werklocaties. Het resultaat daarvan wordt teruggekoppeld tijdens een informatiebijeenkomst. Dat gebeurt op:

Maandag 3 november 2008 om 19.30 uur

Bestuurscentrum, Achter het Stadhuis 5-7 in 's-Hertogenbosch

Wat is er tot nu toe gebeurd?
Vorig jaar heeft het college een discussienota opgesteld over mogelijke bouwlocaties voor woningen en bedrijven in de gemeente `s-Hertogenbosch. In beeld zijn de locaties:

- uitbreiding noordoosthoek van De Groote Wielen (400 woningen);
- noordoosten gemeente / nabij Gewande (De Maasoevers, 1.000 woningen);

- noorden van de Kruisstraat (De Blokken, 1.000 woningen);
- oosten van Rosmalen (Sprokkelbosch, 600 woningen);
- noorden van Vlijmen / polder nabij Bokhoven (Eiland van Heusden, 400 woningen);

- zuidkant van de gemeente / grondgebied gemeente Sint-Michielsgestel (aantal woningen nog onbekend).

Deze nota is het afgelopen jaar met verschillende instanties en betrokkenen bediscussieerd. Naast de bijeenkomsten met inwoners in januari en februari in Rosmalen, zijn gesprekken gevoerd met verschillende maatschappelijke organisaties en overheidsinstanties. Er is een enquête gehouden onder 1.600 inwoners uit de gemeente. En de commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen en Beheer heeft zich onlangs over het vraagstuk gebogen.

Momenteel worden alle reacties gebundeld en samengevat. Voordat het college een voorstel aan de gemeenteraad doet over welke locaties in aanmerking komen, worden de gebundelde reacties gepresenteerd. Wethouder Geert Snijders leidt de avond in. De presentatie van de resultaten wordt verzorgd door Jules Goris, hoofd Strategische Beleidsontwikkeling. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het geven van een reactie op de resultaten.

Kijk voor meer informatie over de informatieavond en de nieuwe woon- en werklocaties op de website onder Bouwen en Wonen en `Projecten'.