Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 23 oktober 2008

Staatssecretaris Timmermans: `De 21ste eeuw wordt onze eeuw'

Europese Unie staat centraal in nieuwe lezingenreeks UvA

Gepubliceerd op 23 oktober 2008

Als de storm rond de kredietcrisis weer is gaan liggen, zal duidelijk zijn dat de globalisering zowel kansen als bedreigingen met zich meebrengt. Staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans laat tijdens zijn lezing Tectonische veranderingen in uitdagende tijden; uitdagingen en kansen voor de Europese Unie op maandag 3 november zien dat de eenentwintigste eeuw voor Europa veelbelovend is. De Europese cultuur en de unieke rol van Europa op economisch en politiek gebied zorgen ervoor dat deze eeuw onze eeuw wordt, voorspelt Timmermans. De lezing van Timmermans is de eerste in een reeks van vijf, onder de titel European politics in the Global Order, waarin kopstukken uit de academische wereld en de politiek ingaan op onderwerpen met betrekking tot de Europese Unie.

Na de lezing van Timmermans volgen de komende maanden, in de periode november 2008 - voorjaar 2009, vier kernlezingen. Hierin gaat het over de EU in relatie tot landbouwbeleid, global warming en milieubeheer, veiligheid, en energieafhankelijkheid en geopolitiek.

De lezingenreeks is een initiatief van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de UvA en maakt deel uit van de activiteiten ter vorming van een nieuw innovatief researchprogramma aan de faculteit. De reeks sluit ook aan bij de nieuwe minor `European Union in a Global Order'. Deze ging afgelopen september van start en bereidt studenten voor op een gelijknamig nieuw masterprogramma dat volgend studiejaar begint.

Programma, tijd en locatie 3 november

De lezing van Timmermans vindt plaats op maandag 3 november, van 15.00 tot 17.00 uur, in het gebouw van de ISHSS, zaal A, Prins Hendrikkade 189-b, Amsterdam. Voorafgaand aan de lezing is er een openingswoord door dr. Otto Holman, directeur van het nieuwe onderwijsprogramma `European Union in a Global Order' en universitair hoofddocent Internationale betrekkingen aan de UvA. Na afloop van Timmermans' lezing is er gelegenheid tot discussie. De toegang is vrij. De voertaal is Engels.

Zie onderstaande verwijzing voor meer informatie over de lezingenreeks.

Verwijzingen

Meer informatie