Stadsdeel Amsterdam Centrum


Groot onderhoud Stadhouderskade

27 oktober 2008

Van 3 november 2008 tot 24 april 2009 verricht de gemeente groot onderhoud aan de Stadhouderskade tussen de Ferdinand Bolstraat en de Amsteldijk.

De Stadhouderskade is een van de belangrijkste routes in de stad voor doorgaand autoverkeer. Zo'n drukke weg slijt sneller dan een gemiddelde straat. Daarom is er gemiddeld eens in de vijftien jaar groot onderhoud nodig.

Werkzaamheden

Op 20 oktober is gestart met de voorbereidende werkzaamheden aan de aanpassing van het Weteringplantsoen. De werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd.

* Fase 1 duurt van 3 november tot en met 19 december 2008. In deze fase wordt gewerkt aan de gevelzijde. Voor autoverkeer vanaf de Amsteldijk richting Ferdinand Bolstraat blijft een rijstrook beschikbaar.

* Fase 2 duurt van 12 januari tot en met 10 maart 2009. In deze fase is de Stadhouderskade volledig afgesloten tussen Amsteldijk en Ferdinand Bolstraat. De 1e Van der Helststraat blijft bereikbaar voor bestemmingsverkeer vanaf de Van Woustraat.
* Fase 3 duurt van 13 maart tot en met 24 april 2009. De Stadhouderskade is afgesloten tussen de 1e Van der Helststraat en de Van Woustraat. Doorgaand autoverkeer en fietsverkeer wordt omgeleid. De omleidingen worden met borden aangegeven.

Tijdens de werkzaamheden kunt u voor meer informatie kijken op de website van stadsdeel Oud-Zuid: www.oudzuid.amsterdam.nl