Gemeente Helmond


Presentatie 'Het Helmond Boek'

Maandag 3 november wordt door wethouder Bethlehem het eerste exemplaar van 'Het Helmond Boek' in ontvangst genomen.

Het Helmond Boek wordt op initiatief van de gemeente Helmond uitgegeven door Waanders Uitgevers. Schrijver is de oud-gemeentearchivaris dr. H. Roosenboom.De boeken liggen vanaf 5 november in de winkel.

Korte schetsen en fraaie afbeeldingen
Helmond is een stad die in de loop der eeuwen enkele grote veranderingen heeft ondergaan: van bescheiden handelsstadje in de schaduw van een imposant kasteel in de Middeleeuwen, tot dynamische industriestad vol fabrieken, fabrikantenpaleizen en arbeidershuisjes in de 19de en 20ste eeuw.
Geweld en oorlog zijn Helmond niet bespaard gebleven. Er is welvaart geweest, maar ook veel bittere armoede. Voorspoed en tegenspoed wisselden elkaar voortdurend af. Helmond was daarom vooral een stad van overlevers: mensen die, hoe de omstandigheden ook waren, het beste van hun leven wisten te maken.
Het Helmond Boek vertelt aan de hand van korte schetsen en fraaie afbeeldingen de geschiedenis van de stad. Maar ook de lotgevallen van de gewone Helmonder, worden niet vergeten. Hoewel de nadruk ligt op de laatste twee eeuwen, komen alle perioden van de geschiedenis ruimschoots aan bod.