Europadebat YOUrope over het ondernemersklimaat in Almere, 3 nov. 2008

28/10/2008 13:13

Europees Parlement Den Haag

PERSUITNODIGING

Europadebat YOUrope over het

ondernemersklimaat in Almere

Interactief debat en netwerkevent over de rol van Europa in lokale thema's

Op maandagavond 3 november organiseert het Europees Parlement Bureau Nederland samen met de Gemeente Almere het Europadebat 'YOUrope' voor ondernemers en young professionals. Politici en experts gaan met elkaar en met de zaal in debat over het huidige ondernemersklimaat in Almere. Aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen komt ook de impact van die verkiezingen op Europa aan bod. Aansluitend is er een netwerkborrel waar relevante organisaties zich zullen presenteren.

In de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement op 4 juni 2009 vindt dit najaar een vijftal netwerkdebatten plaats. Op maandag 3 november doet deze debatserie Almere aan. Aandacht gaat uit naar zowel lokale als mondiale thema's. In Almere staat in het interactieve debat het ondernemersklimaat centraal. Europa brengt voordelen, maar Europese regelgeving kan ook leiden tot administratieve lasten. Ook de eventuele uitbreiding van Lelystad Airport komt aan de orde.

Aanwezig zijn onder meer Thijs Berman (Europarlementariër PvdA), Erik Meijer (Europarlementariër SP) en Jasper van Dijk (Tweede Kamerlid SP). Een Europadeskundige zal onzin weren uit het debat. De leiding van de avond is in handen van cabaretier Philip Walkate. Op de netwerkborrel zijn o.a. Go MKB, Europe Direct en politieke partijen vertegenwoordigd.

Datum: maandag 3 november

Tijd: 19.30 uur inloop en persmoment, 20.00 uur start debat

Locatie: Burgerzaal, Stadhuis Almere, Stadhuisplein 1

Toegang: gratis

Aanmelden: via www.europa-nu.nl/debat

bellen naar 070-4161616 / 06-19458518

of mailen naar pboverhoff@winkelmanenvanhessen.nl