Gemeente Lingewaard


Op maandag 3 november aanstaande ondertekenen de gemeente Lingewaard, Veron en Rijn IJssel het convenant waarmee zij verklaren de komende twee jaar gemeenschappelijk op te trekken in het bestrijden van langdurige werkloosheid in hun gemeente.

Dit gebeurt tijdens de banenmanifestatie in Zalencentrum De Valom in Huissen die de drie partners vorm en inhoud hebben gegeven. De kick off van de samenwerking gebeurt onder de bezielende begeleiding van Jacques Tichelaar, lid Tweede Kamer voor de PvdA.

De gemeenschappelijke inspanning moet leiden tot het versneld bieden van passend werk aan de werkzoekenden in de gemeente Lingewaard. De banenmanifestatie is de eerste stap op het pad dat de partners de komende twee jaar met elkaar willen bewandelen. Het vervolg bestaat uit onder andere het organiseren van workshops, om- en bijscholing waar nodig, stageplaatsen regelen. Kortom, een scala van activiteiten om de werkzoekenden in de gemeente Lingewaard weer een goede kans op de arbeidsmarkt te bieden.

De banenmanifestatie start om 12.00 uur. Er is gelegenheid tot het vergaren van informatie voor werkzoekenden en werkgevers op de banenmarkt. De werkzoekenden kunnen participeren in één van de excursies naar een bedrijf naar keuze, een ´speeddate´ of een goed gesprek over de mogelijkheden onder het genot van een drankje en hapje. Ook is er de mogelijkheid direct te solliciteren op een van de vacaturen die op de dag worden aangeboden. Na een korte inleiding door Jacques Tichelaar heffen we om 16.00 uur gezamenlijk het glas op de ondertekening van het convenant.

Iedereen die zich aangesproken voelt door het initiatief of een steentje kan of wil bijdragen is welkom een kijkje te komen nemen!

Banenmanifestatie gemeente Lingewaard, maandag 3 november van 12.00 uur tot 17.00 uur, Zalencentrum De Valom, Karstraat 2 in Huissen

download Advertentie Banenmanifestatie