Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Bladinzameling van start

De gemeente start weer met de jaarlijkse bladcampagne. Vier weken lang trekken medewerkers van de afdeling Wijkbeheer door de gemeente om blad te ruimen. Mogelijk leveren de werkzaamheden enige verkeershinder op. Eventuele afzettingen en omleidingen worden met borden aangegeven.

Wij verzoeken u hiermee rekening te houden en uw snelheid aan te passen. Het bladvrijmaken van uw straat wordt eenvoudiger als de straat autovrij is. Als u in de gelegenheid bent, verzoeken wij u uw auto elders te parkeren als het blad in uw straat wordt geruimd.

Planning
Vanaf 3 november vindt in Driebergen-Rijsenburg een voorruimactie plaats om de grootste bladhopen te verwijderen. Op deze site onder het kopje werkzaamheden in uitvoering Doorn en Driebergen-Rijsenburg staat het overzicht in welke straten en in welke periode het blad wordt geruimd.

Aanbieden blad
Het blad kan in hopen aan de weg worden gelegd. Wij verzoeken u het blad niet tegen de bomen aan te leggen in verband met de machinale verwijdering. Ook verzoeken wij u geen takken en ander tuinafval bij de bladeren te leggen om verstopping van de bladzuiginstallatie te voorkomen.

Voor uw tuin en het milieu is het beter de afgevallen bladeren in de eigen tuin te verwerken (bijvoorbeeld in een composthoop) of te laten liggen onder bomen en struiken. Dit voorkomt niet alleen veel onnodig tuinwerk, maar ook wordt op die manier de natuurlijke kringloop van plantengroei, afsterven en weer verteerd worden tot voedselbron, niet verstoord. Bovendien is een natuurlijke tuin veel interessanter voor vogels.

Als particulier kunt u bladafval gratis naar de gemeentewerf in Driebergen brengen.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de gemeente, (0343) 56 56 00.

Laatst gewijzigd: 29 oktober 2008