Gemeente Soest

.

Omleidingsroutes aanpassingen Dalweg ter hoogte van gemeentehuis

28 oktober

Werkzaamheden van 3 november tot en met 6 december 2008

Het gedeelte Dalweg ter hoogte van het gemeentehuis, tussen de rotonde met de Beukenlaan en de kruising met de Albert Cuyplaan, is aan groot onderhoud toe. Er vallen gaten in de asfaltconstructie en bij de rotonde op het Raadhuisplein is sprake van forse spoorvorming.

Dat heeft geleid tot het nieuwe ontwerp van de Dalweg waarbij de bestaande rotonde wordt vervangen door lage inritconstructies op de aansluitende zijwegen.

De nu aanliggende fietspaden worden in een vrijliggende "carrévorm" om een groot middeneiland in de Dalweg aangelegd. Tevens wordt een zebrapad (voetgangersoversteekplaats) aangelegd tussen het gemeentehuis aan het Raadhuisplein en het zwembad Spleasurecentrum aan het Dalplein.

Op maandag 3 november 2008 wordt gestart met de werkzaamheden aan de Dalweg. De duur van de afsluiting loopt tot en met 6 december 2008. Doorgaand verkeer in Soest wordt opgevangen via omleidingsroutes over zowel de Molenstraat als over de Waldeck Pyrmontlaan. De afsluiting van de Waldeck Pyrmontlaan zal gedurende die periode worden opgeheven. Zie voor de tijdelijke situatie ook de bijgevoegde omleidingsroutetekening.

Het Dalplein waaraan onder andere het zwembad ligt wordt bereikbaar via de Molenstraat en de Soesterengweg. Daar wordt een tijdelijke rijbaan aangelegd. Langzaam verkeer kan wel via Dalweg toegang krijgen tot het Dalplein en het Raadhuisplein en de aanliggende voorzieningen.

Het Raadhuisplein waaraan het politiebureau en het gemeentehuis is gevestigd is bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer via de Verlengde Talmalaan en het parkeerterrein aan de achterzijde van het gemeentehuis, grenzend aan de Heetakker. Beide routes worden voorzien van duidelijke verwijs bebording.

Zie voor de omleidingsroutes de kaart: Omleidingsroutes