Gemeente Bussum

Kom op afspraak, dat scheelt u een hoop tijd!

Met ingang van 3 november a.s. kunnen Bussumers via de gemeentelijke website een afspraak maken met Burgerzaken voor het aanvragen of vernieuwen van een reisdocument en rijbewijs of voor het aanvragen van diverse uittreksels en afschriften.

Voordeel van deze werkwijze is dat iemand een afspraak kan plannen op een moment dat hem/haar het beste uitkomt, een afspraak minder tijd kost (geen wachtrijen) en dat de Bussumse ambtenaar beter is voorbereid op het bezoek.

Een afspraak kan online geregeld worden via Digi-D (nog onder constructie), of telefonisch via het nummer 035-6928 669/670. Eén derde van de Bussumse inwoner heeft tijdens een vooronderzoek naar het komen op afspraak aangegeven van deze faciliteiten gebruik te zullen gaan maken.

Bussum is niet de eerste gemeente die het `komen op afspraak' introduceert. Verschillende gemeente hebben er al positieve ervaringen mee.

De komende periode werkt de gemeente verder aan het verbeteren van haar (digitale) dienstverlening, waarbij toegankelijkheid, transparantie en klantvriendelijkheid voorop staan.