Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Iron Ladies of Liberia tijdens Movies that Matter op 3 november

Utrecht, 30 oktober 2008 - In het kaderr van de filmreeks Movies that Matter vertoont het Louis Hartlooper Complex op maandag 3 november de film Iron Ladies of Liberia. Deze eenmalige vertoning is een portret van Liberia's sterkste vrouw: Ellen Johnson Sirleaf, Afrika's eerste gekozen vrouwelijke president. Een van de gastsprekers deze avond is Maarten van den Berg, werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Meerpartijen Democratie. Samen met de Amnesty Studentengroep Utrecht verzorgt hij het naprogramma bij de film.

Ellen Johnson Sirleaf staat na veertien jaar burgeroorlog voor de schier onmogelijke taak de rust in het land te herstellen en te bewaren. De uitdagingen zijn legio, waaronder een staatsschuld van 3.7 miljard dollar, corruptie in alle geledingen van de overheid en politieke krachten die proberen haar herstelwerkzaamheden te ondermijnen. Daniel Junge en Siatta Scott Johnson volgden Old Ma op de voet tijdens haar hele eerste ambtsjaar, waarin ze onder andere vrouwen op sleutelposities in de regering zet, eigenhandig demonstrerende ex-soldaten tot rust weet te brengen, hoogstpersoonlijk onderhandelingen voert met multinational Firestone en een bezoek brengt aan president Bush.

Movies that Matter

Stichting Movies that Matter vindt haar oorsprong in het Amnesty International Filmfestival dat sinds 1995 een platform biedt voor films waarin mensenrechten centraal staan. Na afloop vindt altijd een verdiepingsprogramma plaats in samenwerking met de Amnesty Studentengroep Utrecht.

Movies that Matter: Iron Ladies of Liberia
Maandag 3 november | 19:00 uur
¤ 7,50 / ¤ 6,50 | Reserveren: 030 2320450
Meer informatie: www.hartlooper.nl en www.moviesthatmatter.nl

Overige Movies that Matter-data:
Maandag 1 december, 19:00 uur
Maandag 5 januari, 19:00 uur

EINDE PERSBERICHT