Politie Zeeland

W-2152-2008

Souburger in eigen woning overvallen


In zijn woning aan de Dongestraat is zondagavond een 64-jarige man overvallen.
De man was alleen in zijn woning en zat televisie te kijken toen rond 19.20 uur werd aangebeld. Bij het openen van de voordeur, werd hij meteen overmeesterd door een drietal personen die vervolgens zijn woning binnendrongen.
Onder bedreiging van geweld, waarbij gebruik werd gemaakt van een wapen, werd zijn woning doorzocht. Uit de woning werden diverse goederen weggenomen waaronder sieraden en een nog onbekend geldbedrag.

Na de overval zijn de daders weggevlucht in onbekende richting. Het slachtoffer, die tijdens de overval lichte verwondingen opliep, zag kans een buurman te alarmeren waarna de politie werd gebeld. Door de politie is ter plaatse uitgebreid technisch sporenonderzoek gedaan.

De overval werd gepleegd door drie daders met een normale lengte.

De politie is op zoek naar mensen die meer informatie kunnen verstrekken over deze overval. Ook is zij op zoek naar eventuele getuigen die rond het tijdstip van de overval, tussen 19.20 en 19.40 uur, iets bijzonders hebben gezien in de omgeving van de Dongestraat. Zij kunnen zich melden via het servicecentrum op telefoonnummer 0900- 8844.


Deze overval wordt ook meegenomen in het onderzoek naar de diverse overvallen die eerder dit jaar in Vlissingen werden gepleegd (zie persbericht 'Overvallen Vlissingen en Middelburg nader onderzocht' dd 27 oktober jl.).





Politie Zeeland