Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zorggroep Noordwest-Veluwe wint Human Talent Trophy 2008!

's-Gravenhage, 3 november 2008 - Zorggroep Noordwest-Veluwe uit Ermelo is gekozen tot winnaar van de Human Talent Trophy 2008. Behalve de Zorggroep bestonden de genomineerden uit Politie Amsterdam-Amstelland en Marktmonitor. Deze Sociale Innovatie Prijs is dit jaar tijdens het 10-jarig jubileum gala van de Stichting Human Talent Trophy op vrijdag 31 oktober jl. in het Kurhaus te Scheveningen uitgereikt.

Een voorwaarde voor deelname was dat de aanpak beproefd moest zijn in de eigen organisatie en tot nieuwe inzichten en resultaten moet hebben geleid. Daarnaast moest de aanpak vallen binnen de context van het thema: Sociale renovatie of innovatie? De HR afdeling van Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft met de cultuur & leiderschapcyclus ervoor gekozen om vanuit een duidelijke missie en centrale waarden te werken. Door het consequent volgen van de cyclus zijn er binnen de organisatie tal van producten ontstaan die er allemaal toe hebben bijgedragen dat gedragsverandering optreedt. Deze verandering is zichtbaar en sluit naadloos aan bij de visie van de organisatie. Centraal in het HR beleid en het programma staat de benutting van de kwaliteit van iedere medewerker. De jury was bijzonder onder de indruk dat HR dit allemaal heeft bereikt met een minimaal budget en maximale creativiteit en inzet. Zorggroep Noordwest-Veluwe is tot winnaar gekozen omdat men duidelijk de strategische doelstellingen van de organisatie voor ogen heeft gehouden.

Het jubileumgala was een groot succes. Het muzikale optreden van gehandicapte artiesten vanuit All the Way Music, gaf de avond een bijzondere inhoud. Onder de titel 'Landelijke politiek belemmert innovaties' maakte wethouder Henk Kool, sociale zaken, werkgelegenheid en economie van de gemeente Den Haag zijn entree, als reactie op het wetsvoorstel vanuit de Christen Unie die de sollicitatieplicht voor moeders met kinderen tot 5 jaar wil verbieden. 'Wij hebben een speciaal project - Mama Mia - dat alleenstaaande moeders naar de arbeidsmarkt moet leiden. Ons project staat of valt met de sollicitatieplicht. Ik ben niet van plan dat project te stoppen. Noem het maar bestuurlijke ongehoorzaamheid, ik ga hier gewoon mee door en ik moet nog zien dat de staatssecretaris mij dat verbiedt.', aldus wethouder Kool. 'We gaan in Nederland te slecht om met ons menselijk kapitaal. Als we ons nu terugtrekken vanwege de crisis, dan zijn we straks te laat wanneer het weer aantrekt. En het zal aantrekken! Investeer nu in opleidingen dan zijn we er straks klaar voor', waarschuwt Prof. Ruud Muffels, hoogleraar arbeidsmarkt en sociale zekerheid aan de Universiteit van Tilburg. Ten slotte geeft Richard Steenborg, voorzitter bestuur MHP, gepassioneerd zijn visie op het thema weer:'Met respect, samenwerken en vertrouwen hebben we sociale innovatie helemaal niet nodig. Als uw medewerkers geen passie hebben gebeurt er niets. Werk en geef invulling aan je werk alsof je het geld niet nodig hebt.'

De Human Talent Trophy 2008 werd gesponsord door Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, AON Consulting, Gemeente Den Haag, ArboNed, LeasePlan, PGGM, Team Care, Eureko Academy Life & Pensions, Agis Zorgverzekeringen, Center for Servant Leadership, Women on Board, Governance University, McDonald's Nederland, Electrabel Nederland, Ernst & Young, Politie Amsterdam-Amstelland, Kluwer, het Sfeerhuis, CarClass, DIV Management en e-Quality.

3 november 2008

---

De stichting Human Talent Trophy is opgericht in 1998 en een initiatief van Carmen Breeveld, Zwarte Zakenvrouw 2003 en DGA van Team Care, recruitment & consultancybureau voor HR-professionals. Het doel van de stichting is het onder de aandacht brengen en waarderen van individuele prestaties op het gebied van Human Resource Management en het organiseren van evenementen op dat vakgebied en op het gebied van Personeel & Organisatie.