Ingezonden persbericht


Revolutionair fietszadel voorkomt medische klachten

Nederlandse artsen enthousiast over vinding van Selle Royal

Hoe gezond fietsen ook mag zijn, urologen, gynaecologen en huisartsen komen dagelijks in aanraking met de nadelen van deze gezonde hobby: patiënten met bijvoorbeeld pijn of juist gevoelloosheid in de schaamstreek. Bij mannen komen daar nog prostaat- en erectieproblemen bij.

Een recent onderzoek in Nederland bracht aan het licht dat maar liefst 82 procent van de medici regelmatig patiënten heeft met klachten die het gevolg zijn van fietsen. Tijdens lange fietstochten worden de bloedvaten in de schaamstreek zo erg afgeklemd dat soms nog maar 10% van de benodigde hoeveelheid zuurstof kan worden afgegeven.

De nieuwste Ergogel TM zadels van het Italiaanse bedrijf Selle Royal, zijn dé oplossing ter voorkoming van deze fietsklachten. Het effect van de zadels is verbluffend. Niet alleen eigen tests bewijzen dat, maar ook een recent onderzoek door ruim 130 gynaecologen, urologen en huisartsen in Nederland.

78 procent beveelt het zadel aan

Van de Nederlandse medici die aan het onderzoek deelnamen beveelt 78 procent het zadel aan na het zelf te hebben getest en onderzocht.

Zo'n 30 procent van de deelnemers had pijn of een oncomfortabel gevoel in de schaamstreek als gevolg van fietsen op hun eigen zadel. Tijdens de testperiode met het Ergogel TM zadel nam dat af tot slechts 7 procent (een daling van ruim 76 procent)

Het Italiaanse Selle Royal is wereldleider op de markt van fietszadels en heeft de Ergogel TM zadels samen met vooraanstaande medici ontwikkeld.

Hierbij werd rekening gehouden met anatomische verschillen tussen man en vrouw en de verschillende zitposities op racefiets, mountainbike en stadsfiets. Het resultaat is een serie van zes specifieke Ergogel TM zadels (zie afbeelding).

De resultaten van het Nederlandse onderzoek zullen worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de revolutionaire Ergogel TM serie.

Ergogel TM zadels zijn vanaf ¤ 54,- te koop bij ondermeer fietsspeciaalzaken.

Noot aan de redactie:

Voor meer PERSinformatie kunt u contact opnemen met:

AmsterdamPR

Jeroen Goeman Borgesius

tel: 020 67 571 08 - 06 558 26018

Jeroen@amsterdampr.nl