Politie IJsselland Harderwijk - Man gewond na auto over de kop

Een 25-jarige man uit Hasselt is maandag 3 november op de A28 bij Harderwijk gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde omstreeks 06.30 uur. De man zat als passagier in een personenauto die op weg was van Zwolle naar Amersfoort. De 35-jarige bestuurder uit Staphorst reed op de linkerrijstrook toen een vrachtwagen wilde invoegen op de linkerrijstrook, waarbij de vrachtwagen plotseling op de rem ging. De bestuurder van de personenauto moest remmen voor de vrachtwagen en verloor hierbij de controle over zijn voertuig. Het voertuig raakte de vangrail en ging over de kop om uiteindelijk op de rijbaan Amersfoort-Zwolle terecht te komen. De 25-jarige man is ter controle door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept.

Harderwijk/Ermelo - Vrouw gewond na botsing

Een 28-jarige vrouw uit Schoonhoven is maandag 3 november omstreeks 07.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de A28 bij strand Horst. De aanrijding vond plaats vlak nadat er een ander ongeval had plaatsgevonden, waarbij een auto over de kop sloeg.

De vrouw kwam uit de richting Amersfoort en reed richting Zwolle, toen zij achterop een bestelauto botste. Dit gebeurde nadat de bestuurder van de bestelauto, een 62-jarige man uit Gouda, moest remmen. De vrouw reed achter hem en kon zelf niet meer op tijd remmen, met de aanrijding tot gevolg. De vrouw is met nekklachten door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept.

Nunspeet - Boete voor openbare dronkenschap

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 3 november een 21-jarige man uit Nunspeet bekeurd wegens openbare dronkenschap. Ook kreeg de man een boete voor het niet tonen van zijn legitimatie.

Bij de politie kwam omstreeks middernacht een melding binnen dat er over de Koningin Beatrixstraat in Nunspeet een dronken man zou lopen die wartaal uit zou slaan. De politieagenten troffen de man ter plaatse aan. De man was zeer onvast ter been en bleek onder invloed van alcohol. De man is bekeurd en mocht daarna zijn weg vervolgen richting huis.

Ermelo - Woninginbraak

In een recreatiewoning aan het Haspel in Ermelo is tussen zaterdag 1 november 12.00 uur en maandag 00.00 uur ingebroken.

De bewoner kwam rond middernacht thuis en ontdekte de inbraak. De deur van de woning was geforceerd. Er werd een geldbedrag buit gemaakt. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak.

Elburg - Diefstal uit woning

Onbekenden hebben tussen zaterdag 1 november 19.00 uur en zondag 2 november 12.30 uur ingebroken in een woning aan de Robbertsmatenstraat in Elburg.

Men kwam binnen door een raam te vernielen. De woning is helemaal doorzocht. Het is nog onbekend wat er is weggenomen. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak.

't Harde - Man gewond na ongeval op A28

Een 24-jarige man uit Mussel is zondag 2 november gewond geraakt toen hij op de A28 bij 't Harde met zijn auto over de kop sloeg.

De man reed omstreeks 20.30 uur op de A28 toen hij door een nog onbekende oorzaak van de weg raakte en over de kop sloeg. Uit de auto kwamen kleine vlammen, waarop de brandweer ter plaatse kwam. De bestuurder was inmiddels al uit de auto. De politie zette tijdelijk één rijbaan af. De man is door de ambulance met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

---- --