Politie Limburg-Noord

9 Arrestaties tijdens Hektoractie


Datum: 3-11-2008
Tijd bericht: 14:07
Plaats: Venlo

Tijdens een actie van het anti-drugsproject Hektor heeft de politie vanochtend totaal 9 personen aangehouden en werd in 5 panden in Venlo een onderzoek ingesteld. Drie van de aangehoudenen (3 mannelijke inwoners van Venlo in de leeftijd van 40, 47 en 49 jaar) worden verdacht van handel in en export van verdovende middelen (softdrugs) alsmede deelname aan een criminele organisatie. Het betreft de export van softdrugs met name naar Duitsland. Verdere informatie over de omvang van de handel e.d. kan momenteel niet worden verstrekt omdat de politie eerst met de aangehouden verdachten aan de slag wil. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Aan de actie namen 30 medewerkers van de politie Limburg-Noord en 4 medewerkers van de Arbeidsinspectie deel.

De politie-invallen vonden vanmorgen plaats in woningen aan de Kaldenkerkerweg, Prins Mauritsstraat, Johannes Boscostraat, Frans Halsstraat en een tuinderskas aan de Landweerweg. Op laatstgenoemd adres verschenen 6 personen welke geen identiteitsbewijs bij zich hadden en werkzaamheden wilden gaan verrichten in de kas. Het zestal - van de Nederlandse (3x), Turkse (2x) en Poolse nationaliteit - werd hierop aangehouden, tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens zijn ze gehoord door de Arbeidsinspectie. Na verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Inbeslagname
Tijdens de zoekingen in de genoemde panden zijn diverse goederen in beslag genomen, te weten: een geldbedrag van 15.000 euro, circa 1 kilogram marihuana, een Mercedesbus en diverse schriftelijke bescheiden. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.