Politie IJsselland Apeldoorn - Automobilisten onder invloed

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 3 november vier mannen en een vrouw in Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

Een 38-jarige automobilist uit Harderwijk werd omstreeks middernacht op de Loolaan gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij een promillage van 1,1.

Een 22-jarige automobiliste uit Apeldoorn werd rond 00:50 uur op de Vosselmanstraat gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. De vrouw werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar zij een promillage van 1,3 blies.

Een 26-jarige automobilist uit Eerbeek werd rond 02:30 uur op de Adelaarslaan gecontroleerd. Een blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop de man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 0,6.

Een 23-jarige automobilist uit Apeldoorn werd rond 02:50 uur op de Wilhelmina Druckerstraat gecontroleerd. Ook hij bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij een promillage van 0,5.

Een 38-jarige automobilist uit Apeldoorn werd rond 03:00 uur op de 1e Wormenseweg gecontroleerd. Een blaastest gaf aan dat de man onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 0,9.

In alle gevallen kregen de bestuurders een rijverbod en maakt de politie proces-verbaal op. Het rijbewijs van de 22-jarige vrouw werd ingevorderd.

Apeldoorn - Gewonden bij ongeval

Op zondagavond 2 november zijn een 61-jarige automobilist uit de gemeente Zeist, een 26-jarige bijrijder en twee kinderen die op de achterbank zaten gewond geraakt bij een ongeval op de A1, afslag Europaweg.

Hulpdiensten kregen rond 19:45 uur een melding van het ongeval op de afrit van de A1. In de bocht is de auto vermoedelijk uit de bocht gevlogen en tegen een boom tot stilstand gekomen. De inzittenden zijn met onbekend letstel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto werd afgesleept.

Apeldoorn - Inbraak in woning

Op zondag 2 november werd er tussen 11:45 en 21:00 uur ingebroken in een woning aan de Bloemheuvellaan in Apeldoorn.

Men is vermoedelijk door een deur binnengekomen. De hele woning is doorzocht. Er is ondermeer een digitale camera weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Apeldoorn - Inbraak in sportkantine

Tussen zaterdag 1 november 07:00 uur en zondag 2 november 08:00 uur is er ingebroken in een sportkantine aan de Asselsestraat in Apeldoorn.

Men is binnengekomen door een deur te forceren. Het hele pand is doorzocht. Er is een kluis weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Apeldoorn - Winkeldief aangehouden

De politie heeft op zondagmiddag 2 november een 39-jarige man uit Warnsveld aangehouden voor diefstal uit een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn.

Op koopzondag zagen surveillerende agenten rond 15:10 uur de 39-jarige man die in een winkel kledingstukken in zijn tas stopte. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Apeldoorn - Man aangehouden voor heling

De politie heeft op zondag 2 november een 34-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling van een fiets.

Surveillerende agenten controleerden rond 15:15 voor een winkel op de Hoofdstraat een fiets waarop ze even daarvoor de 34-jarige man hadden zien fietsen. Tijdens de controle kwam de man weer aanlopen, maar bij het zien van de agenten liep hij door. Toen hij werd aangesproken ontkende de man dat het zijn fiets was en dat hij er op gereden had. Hierop is de man aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Daar deed de man vrijwillig afstand van de fiets. De politie maakt proces-verbaal op.

Apeldoorn - Twee personen aangehouden na vechtpartij

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 3 november een 16-jarige jongen en een 21-jarige man uit Apeldoorn aangehouden na een vechtpartij.

De politie kreeg rond 03:50 uur een melding van een vechtpartij op de Nieuwstraat. Ter plaatse bleken de twee ruzie te hebben over het feit dat de 16-jarige jongen twee meisjes geslagen zou hebben. De 21-jarige man wordt ervan verdacht de 16-jarige jongen vervolgens te hebben geslagen met een fietsketting en een fietsslot. Beiden zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Einde berichten

---- --