Ingezonden persbericht


Gennep, november 2008

Peter Hermans eerste kunstenaar groepsexpositie Kunsthandel Gennep

Beste kunstliefhebber,

Allereerst kunnen wij u alvast vertellen wie er als eerste in het nieuwe jaar aan onze groepsexpositie gaat deelnemen en dat is de kunstenaar Peter Hermans uit Ell. De expositie start op 11 januari 2009 en is dagelijks te bezichtigen tot 15 maart 2009. Hieronder laten wij u alvast enkele werken van deze kunstenaar zien en een stukje biografie.

"Mijn naam is Peter Hermans, geboren in 1950 te Weert en wonende te Ell in Limburg. Ik ben grafische opgeleid en was werkzaam als lithograaf tot 1996. Vanaf 1996 ben ik volledig als beeldend kunstenaar actief.

Al vanaf 14 jarige leeftijd werd ik geboeid door kunst en cultuur en door de Weerter kunstenaars Jan Tullemans en Walter Schalken. Later ben ik ook geïnspireerd door o.a. Picasso, Permeke, Appel en Lucebert.

Mijn streven is niet alléén een mooi beeld, maar vooral een krachtig en boeiend geheel te laten ontstaan. Vooral mensen en dieren krijgen een plaats door middel van expressieve penseelstreken, in allerlei uitingen en situaties.

Kortom, tekenen en schilderen zijn voor mij noodzakelijke levensbehoeften om uiting te geven aan de wisselende perspectieven waarmee ik de werkelijkheid beleef". .
Verder zullen op zondag 30 november a.s. van 10.30 uur tot 17.30 uur de werken van Paul Megens centraal staan in de Woonkamergalerie. Hieronder alvast een stukje biografie van Paul.

"Heldere, levenslustige kleuren eenvoudige, duidelijke figuren en, over het algemeen, behoorlijke afmetingen. Blikvangers van een afstand. Interessante materiaal-variatie-bekijk-objecten van dichtbij.

Ik exposeer door het hele land. Bedankt aan alle mensen die me willen wilden hebben; ik ben zeer vereerd. Hang ik nog niet bij U aan de muur vlug... neem contact met ons op!"

Tevens willen wij u nogmaals herinneren aan het Herman Brood weekend op 13 en 14 december aanstaande en de expositie van Almie Willems die nog tot het einde van het jaar te bezichtigen is.

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de unieke werken van deze kunstenaars te bewonderen! Tegelijkertijd kunt u ook de werken van onze andere kunstenaars bezichtigen waaronder Herman Brood, Johan Huijzer, Rob Franssen, Cornelis Schouten, Elsbeth Vermeer, Taj Devi en Ans en Ton Rijkers. Voor meer info kunt u bellen 0485- 51 95 89 b.g.g. 06-51 62 60 32 of u stuurt een e-mail naar info@kunsthandel-gennep.nl Wij zijn zeven dagen per week geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdagavond ook nog van 18.00 uur tot 21.00 uur.

Met vriendelijke groet,

Kunsthandel Gennep

Roland en Linda Verpoort



Ingezonden persbericht