Dexia Bank


Dexia trekt zich terug uit Kommunalkredit Austria AG en neemt de volledige controle over van Dexia Kommunalkredit Bank AG

3/11/2008

Gereglementeerde informatie* - Brussel, Parijs, 3 november 2008 - 15.00 uur

Dexia trekt zich terug uit Kommunalkredit Austria AG en neemt de volledige controle over van Dexia Kommunalkredit Bank AG

Kommunalkredit Austria AG (KA), de partner van Dexia in Centraal- en Oost-Europa, wordt geraakt door de huidige financiële crisis en doet een beroep op steun van de Oostenrijkse Staat. Het partnership tussen Dexia en KA gaat terug tot 1992, toen Dexia een participatie van 26 % in KA nam. In 2001 werd ze tot 49 % verhoogd met het oog op de ontwikkeling van een activiteit Public Finance in Oostenrijk. KA en Dexia investeerden eveneens in de oprichting van een joint venture - Dexia Kommunalkredit Bank (DKB) - om de transacties in Centraal- en Oost-Europa te superviseren. DKB is voor 49 % in handen van KA, terwijl Dexia voor 51 % eigenaar is. Het controleert de public & wholesalebankingactiviteiten van de Groep in Centraal- en Oost-Europa, met inbegrip van Dexia Banka Slovensko dat ook actief is als retailbank.

Krachtens het herkapitalisatieplan van KA (i) verkoopt Dexia zijn belang van 49 % in KA, (ii) schrijft het in op preferente aandelen in KA voor een totaal bedrag van 200 miljoen euro, en (iii) koopt het het 49 %-belang van KA in DKB over, zodat het zijn belang in DKB tot 100 % verhoogt.

De impact van de hele transactie op de rekeningen van Dexia wordt geraamd op een nettoverlies van 105 miljoen euro (dat geboekt moet worden in het derde kwartaal).