Politie Hollands Midden Politie neemt vier rijbewijzen in bij alcoholcontroles

De politie heeft het afgelopen weekend vier rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Van één bestuurder kon het rijbewijs niet ingevorderd worden omdat hij die niet had. Bij de ademanalyse werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Lisse hield de politie zondag 2 november rond 03.40 uur op de Grachtweg een 16 jarige bromfietser uit Vogelenzang aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 505 ug/l.

In Oegstgeest controleerde de politie maandag 3 november rond 02.00 uur op de Haarlemmerstraatweg een 24 jarige automobilist uit Voorhout. Hij kwam tot 710 ug/l.

In Leiden zagen agenten vrijdag 31 oktober rond 23.00 uur op de Rijnsburgerweg een auto de verkeerde kant van een vluchtheuvel nemen. Ook werd een niet zo'n rechte lijn aangehouden. Bij de controle die volgde kwam de aap uit de mouw en bleek de 29 jarige bestuurder uit Leiden onder invloed te zijn. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. Die had een uitslag van 710 ug/l. Het was niet de eerste keer voor hem. In 2002, 2004 en 2007 werd hij eveneens op dit feit betrapt. De uitslagen beliepen toen tussen de 470 en 760 ug/l. Op de Hooigracht hielden agenten zondag 2 november rond 01.40 uur een 19 jarige bromfietser uit Leiden aan. Hij was opgevallen omdat hij zonder licht en kentekenplaten reed. Ook had hij geen rijbewijs. De ademanalyse die volgde liet een uitslag zien van 775 ug/l. Ook stond er nog een boete van 110 euro voor hem open.

In Gouda werd vrijdag 31 oktober rond 19.55 uur op de Willem de Zwijgerlaan een 28 jarige automobilist uit Gouda aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 960 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog negentien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen Noordwijk, Sassenheim, Leiden ( 4x ), Voorschoten, Leiderdorp ( 2x ), Hazerswoude - Rijndijk, Woubrugge, Nieuwveen, Alphen aan den Rijn ( 3x ), Bodegraven, Waddinxveen en Gouda.

Verder gebeurde zondag 2 november rond 16.30 uur op de Tussenlanden in Bergambacht waarbij een 51 jarige fietser uit die plaast gewond raakte. De man raakte uit balans bij het passeren van een paaltje bij een wegversmalling en werd daar toen geraakt door een passerende auto die bestuurd werd door een 25 jarige man uit Bergambacht. De fietser kwam ten val en is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Omdat er vermoedens bestaan dat de man gedronken had, liet de politie daar een bloedproef van hem afnemen om de hoeveelheid alcohol in zijn bloed te kunnen vaststellen.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Leiden Politie komt tussenbeide in vechtpartij De politie kwam in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 november tussenbeide in een vechtpartij op de Lammermarkt. Een 23 jarige Leidenaar was bewusteloos geslagen en lag bewegingloos op de grond. Een 19 jarige vrouw en een 23 jarige man uit Leiden konden worden aangehouden. Een groep die mogelijk betrokken was bij het conflict, een 26 jarige man en een 26 jarige vrouw uit Oegstgeest, een 25 jarige man uit Den Haag en een 24 jarige vrouw uit Doesburg kon later worden aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Leiden Bromfietscontrole De politie heeft zaterdagavond 1 november een bromfietscontrole gehouden op de Langegracht. Er werden dertig bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de constructiesnelheid (14), rijden zonder rijbewijs (5), rijden zonder helm (4), rijden zonder verlichting (6) en één voor het niet handsfree bellen.

Leiden Controle vrachtverkeer De politie heeft vrijdag 31 oktober een controle vrachtverkeer gehouden op het terrein van Rijkswaterstaat langs de N11. Er werd tussen 10.00 en 14.30 uur gecontroleerd. Het vrachtverkeer op de Rijksweg A4 werd door motoragenten naar het terrein begeleid voor de controle. De controle gebeurde in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de afdeling Milieu. Er werd met name gecontroleerd op rijtijdenwet, gewicht en documenten. Dertien bestuurders werden uiteindelijk gecontroleerd. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven voor: overbelading (1), onvoldoende rusttijd (2) en voor het niet juist invullen van de tachograafschijf.

Leiderdorp De politie onderzoekt beroving Maandagochtend 3 november rond 08.45 uur is een 19 jarige vrouw uit Leiden in de Bloemerd beroofd.Komende vanaf de Sluiswacht reed zij met haar snorfiets de brug over richting de Bloemerd. Aan de overzijde werd zij omsloten door drie mannen op scooters. Ze werd gedwongen om halt te houden bij de skatebaan. Haar snorfiets werd uit het zicht gezet en ze werd gedwongen om aan de achterzijde van de 'halfpipe' te gaan staan. Onder dreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp moest zij geld en kostbaarheden afstaan. Tevens werd ze herhaaldelijk geschopt en geslagen. Op enig moment maakten de mannen zich uit de voeten en reden weg op hun scooters. De vrouw reed naar huis en de politie werd gebeld. Deze heeft de omgeving doorzocht. Ten tijde van deze beroving zijn mogelijk mensen in auto's of anderzijds gepasseerd. Mogelijk hebben zij iets gezien. Wij verzoeken hen contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Gouda Aanrijding met letsel Een 56 jarige fietsster uit Gouda reed op maandagochtend 3 november rond 06.30 op de rotonde bij Stolwijkersluis. Plotseling werd zij van rechs door een in het zwart geklede persoon op een zwarte scooter ingehaald. Waarbij het stuur van de scooter in klem raakte met het fietsstuur. De hand van de vrouw zat daartussen. De persoon reed zonder notie te nemen van de aanrijding door. De vrouw is in het ziekenhuis aan haar hand gehecht. Mogelijk hebben passanten iets kunnen zien, wij verzoeken hen contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.



Politie Hollands Midden