Gemeente Zwartewaterland


03-11-08 Raad Zwartewaterland verzoekt Essent energietarieven voor consument te matigen

Eurobiljetten

Winsten aanwenden voor verlaging tarieven
De gemeenteraad van Zwartewaterland vindt het van groot belang dat Essent wordt opgeroepen om de energieprijzen voor 2009 niet verder te laten stijgen.

Daarom is donderdagavond een raadsbrede motie aanvaard, waarin burgemeester en wethouders de opdracht krijgen de invloed van de gemeente als aandeelhouder hiervoor aan te wenden.

In deze motie spreekt de raad uit het aanwenden van invloed op de energieprijzen als een maatschappelijke verantwoordelijkheid te beschouwen.

Persbericht
Postadres
Postbus 23
8060 AA Hasselt
Bezoekadres
Telvorenstraat 2, Hasselt
Havenplein 1, Genemuiden
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
van 8.30 - 12.30 uur
Telefoon (038) 385 30 00
Telefax (038) 385 30 05
Internet
info@zwartewaterland.nl
www.zwartewaterland.nl

Winsten aanwenden voor verlaging tarieven

Raad Zwartewaterland wil dat Essent
energietarieven voor consument matigt.

De gemeenteraad van Zwartewaterland vindt het van groot belang dat Essent wordt opgeroepen om de energieprijzen voor 2009 niet verder te laten stijgen. Daarom is donderdagavond een raadsbrede motie aanvaard, waarin burgemeester en wethouders de opdracht krijgen de invloed van de gemeente als aandeelhouder hiervoor aan te wenden. In deze motie spreekt de raad uit het aanwenden van invloed op de energieprijzen als een maatschappelijke verantwoordelijkheid te beschouwen.

Essent heeft eerder laten weten dat het aannemelijk is dat de energieprijzen voor consumenten voor 2009 verder zullen stijgen als gevolg van de gestegen olieprijzen van het afgelopen jaar. Deze tariefsverhoging zal dan berekend worden bovenop de stijging van ca. 8% die in juli 2008 is doorgevoerd. En dit terwijl Essent in het halfjaarbericht 2008 heeft aangegeven dat het energiebedrijf in het eerste halfjaar van 2008 een winst heeft gemaakt van 462 miljoen euro.
De raad van Zwartewaterland vindt dat deze winst moet worden aangewend om de energietarieven te matigen. Dat zou des te beter mogelijk zijn wanneer in de prijsberekening wordt uitgegaan van de huidige olieprijzen in plaats van de hogere prijzen die aanvankelijk werden verwacht.


------------------------ Einde bericht