Gastvrijheid in oktober

In de rubriek Hoe gastvrij ben jij? geven we iedere maand een overzicht van de inbraken in studentenwoningen. Dit keer de maand oktober. 9 studentenkamers werden in deze maand bezocht door een inbreker of insluiper.

Uit een studentenkamer aan de Hogewoerd werden twee laptops, opladers en sieraden gestolen. De dief kon zijn slag slaan doordat het raam op een kier werd gelaten terwijl de bewoner de studentenkamer verlaten had.

Uit de studentenwoningen aan de Klikspaanweg werd deze maand het meeste gestolen. Zeven keer wel liefst. Rond 16 oktober werden er spullen uit twee studentenkamers weggenomen. De dief kon door een open raam binnen komen en twee laptops, twee mobieltjes een portemonnee en een horloge wegnemen.

Op 19 oktober wist een dief in drie studentenkamers binnen te dringen. Van twee kamers stond er een raam open, van één kamer was de deur eventjes op een kier gelaten, waardoor het eenvoudig was om binnen te komen. Uit de kamers werden twee laptops, een beeldscherm en een portemonnee gestolen.

Een camera, Ipod, een beeldscherm en een geldbedrag werd tijdens een inbraak op 21 oktober buitgemaakt. De student had zijn kamerdeur niet op slot gedaan waardoor de dief vrij spel had.

Op vrijdag 31 oktober is er ingebroken in een studentenwoning aan de Van der Werfstraat. De kamerdeur was slotvast afgesloten, maar de tussendeuren waren opengelaten. Op deze manier hoefde de dader alleen maar de kamerdeur te forceren waarnaar hij een lcd-televisie kon bemachtigen.

De politie hield deze maand ook een verdachte aan. Op 24 oktober rekenden agenten een 27 jarige Rotterdammer in op verdenking van poging tot inbraak. Agenten zagen dat de man zich verdacht ophield in een flat aan de Klikspaanweg. Hij had een schroevendraaier op zak. Gekeken wordt of hij voor meerdere inbraken in aanmerking komt.