Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
september 2008

Alle ogen gericht op GrootSpraak 2009
Restaurants nemen adviezen ter harte

De derde editie van de enige restaurantgids waarin wijn centraal staat, zal op maandag 3 november 2008 uitkomen. Zowel de restaurants en de wijnbars als de gasten kijken reikhalzend uit naar de beoordelingen in Grootspraak. De bevindingen zijn positief te noemen, zowel in het algemeen als op wijngebied. Een aantal restaurants heeft zich duidelijk verbeterd naar aanleiding van het oordeel in de vorige gids. Grootspraak is daarmee niet alleen een informatief voor de gasten, maar werkt ook motiverend voor de horeca.

Voor Grootspraak 2009 heeft een twintigtal onafhankelijke inspecteurs 500 restaurants bezocht en op strenge criteria beoordeeld. De totale wijnbeleving is onder de loep genomen, niet alleen de wijnkaart maar ook de manier waarop in het restaurant met wijn wordt omgegaan. Voor dit oordeel is de aanwezigheid en de kwaliteit van de sommelier een belangrijk criterium. Verder is gekeken naar onder andere de verhouding tussen prijs en kwaliteit, het wijnaanbod ten opzichte van de gerechten en de service in het restaurant. Het eventuele wijnarrangement is zelfs op creatieve waarde geschat. Met een waardering uitgedrukt in druiventrosjes wordt in één oogopslag duidelijk of er nog verbeteringen op wijngebied te behalen zijn.

'Met de regelmatige verschuivingen van chefs en sommeliers is een jaargids absoluut geen overbodige luxe' aldus hoofdredacteur Ronald de Groot. Bovendien wordt de gids ondersteund door de website www.grootspraak.nl waar de meest recente veranderingen worden aangegeven. Toch zal een van de restaurants uitverkoren worden om een jaar lang de titel: 'Wijnrestaurant van het jaar' te mogen dragen. Daarnaast wordt het champagnerestaurant 2009 en het visrestaurant 2009 gekozen. Uiteraard komt de steeds groeiende groep wijnbars ruim aan bod.

Grootspraak is verkrijgbaar in de boekhandel of kan besteld worden via www.grootspraak.nl

Technische gegevens:

Titel: GROOTSPRAAK

Auteur: Ronald de Groot

Prijs: ¤ 9,95

Uitvoering: gebrocheerd genaaid
Omvang: 340 blz
Illustraties: geen
Formaat: 13cm X 15 cm

Einde Persbericht____________________________________________

Perspresentatie: 'Sterrenwijn Rood' maandag 3 november, Echoput, Apeldoorn

Voor informatie, recensie-exemplaren of een interview met de auteur: CK Media Promotions, Colette Klautz 076-5209237 of 06-20141188, Nieuwe Boschstraat 13, 4811 CS Breda, e-mail: colette@ckmp.nl, website: www.ckmp.nl