Gemeente Assen


Oversteekplaats Marsdijk veiliger

Assen, 16 oktober 2008

Op maandag 3 november start de reconstructie van de oversteekplaats van de Mahatma Gandhiweg bij het winkelcentrum. Voor een veiligere oversteek van fietsers en voetgangers wordt er een brede middengeleider aangelegd. Het gemomotoriseerde verkeer wordt voor het winkelcentrum op de Mahatma Gandhiweg omgeleid. De werkzaamheden zijn eind november afgerond.

Wat gaat er gebeuren
Voor de veiligheid van fietsers en voetgangers wordt er een brede middengeleider bij de genoemde oversteek aangelegd. Fietsers en voetgangers naar bijvoorbeeld school of het winkelcentrum, kunnen dan veilig in twee fasen oversteken. Ook wordt de snelheid van het autoverkeer geremd. Om het voor al het verkeer zo overzichtelijk mogelijk te maken, wordt de voorrang voor fietsers opgeheven. Deze kruising krijgt daarmee dezelfde voorrangsregels als andere kruispunten op de route.

Omleiding
Tijdens de werkzaamheden is de Mahatma Gandhiweg voor het gemotoriseerde verkeer gestremd tussen de Hannie Schaftweg en de Meentgoorn. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Andrej Sacharovweg en Meentgoorn. Fietsers en voetgangers kunnen langs het werkvak. De stadsbus rijdt tijdelijk via de Jan Palachweg en de Kiepheugte in beide richtingen. De scholen en het winkelcentrum blijven bereikbaar.