Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 27 oktober 2008

Vogelweg afgesloten wegens vernieuwen van gemaal

In Rak-Zuid en De Horn-Noord worden twee rioolgemalen vernieuwd. Het betreft de vijzelgemalen aan de Priemstraat en de Vogelweg. Vooral voor het verkeer op de Vogelweg heeft dit gevolgen. Uit oogpunt van veiligheid is het noodzakelijk om de Vogelweg tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden af te sluiten. Dit gebeurt van maandag 3 november tot en met vrijdag 19 december.

Omleiding
Tijdens de werkzaamheden kan niemand de Vogelweg op vanaf de kant van de Laan van Darmstadt. Mensen kunnen alleen nog via de Laan van Parijs op de Vogelweg komen. Deze omleiding geldt voor al het vervoer, behalve voor de bus en hulpdiensten. Het verkeer kan alleen van 17.00 tot 7.00 uur en in het weekend van de weg gebruik maken. Dan worden verkeersbarriers geplaatst in het midden van de weg en ontstaan twee versmalde rijstroken. De overlast bij het gemaal aan de Priemstraat valt mee. Hier wordt voor fietsers een alternatieve route aangelegd.

Aanbrengen damwand
De werkzaamheden bestaan onder andere uit het plaatsen en later weer verwijderen van een damwand. In verband met de veiligheid is tijdens het aanbrengen van de damwand ook geen doorgaand busverkeer mogelijk. De halte op de Vogelweg / Laan van Darmstadt wordt dan verplaatst naar een locatie op de Laan van Darmstadt. Tussen de halte Gruttostraat en de Johan Huizingastraat zal er een pendeldienst rijden met 8-persoonsbusjes, zodat de Vogelweg toch wordt bediend met openbaar vervoer. Voor de hulpdiensten wordt een uitzondering gemaakt. Als die er langs moeten, worden de werkzaamheden gestaakt.

Werk in uitvoering
De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op www.alkmaar.nl onder het kopje 'Werk in uitvoering'.


---




Gemeente Alkmaar