Gemeente Stadskanaal

Gemeentelijke afvalverwerking gesloten

In verband met onderhoudswerkzaamheden aan de verharding is de gemeentelijke afvalverwerking maandag 3 november 2008 gesloten. Door de werkzaamheden is het namelijk niet mogelijk om met de auto en dergelijke op het terrein te komen.

Beleidsregels terrassen

Voor 1 november moet u een melding doen of een vergunning aanvragen!

Op 20 mei 2008 heeft de burgemeester de Beleidsregels terrassen vastgesteld. In deze beleidsregels worden voorwaarden gesteld aan het exploiteren van terrassen. De beleidsregels zijn op 5 juni 2008 in werking getreden. Voor 1 november 2008 moet voor elk terras, of een melding (standaardterras) worden gedaan, of een vergunning (grotere en/of afwijkende terrassen) worden aangevraagd.

Wat voor uw terras geldt als (horeca)bedrijf staat in de beleidsregels terrassen op de Regelingenbank. U kunt ook een informatiefolder afhalen in het publieksbureau van het gemeentehuis.

Promotiedagen bedrijfsleven Noord-Nederland

Op 4 en 5 november 2008 zijn de promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland in Martiniplaza Groningen. De promotiedagen worden jaarlijks door ongeveer 35.000 bezoekers bezocht. Ondernemend Stadskanaal is ook dit jaar weer uitstekend vertegenwoordigd op het `Plein Stadskanaal'. In totaal presenteren 24 ondernemingen uit de gemeente Stadskanaal zich gezamenlijk met de Vereniging van Bedrijven de Kanaalstreek en de gemeente Stadskanaal. De beurs is op 4 november voor publiek geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur en op 5 november van 10.00 uur tot 22.00 uur. Entreekaarten kunt u gratis afhalen op het gemeentehuis bij het bureau bedrijfsleven

Het Plein Stadskanaal bestaat uit:


* Adviesplein IJzeren Klap

* Bouwservice Scholten B.V.

* Bouwonderneming Gebr. Benus B.V.

* Rabobank Zuid en Oost Groningen

* Flexjob

* Frans Nooren B.V.

* Gemeente Stadskanaal

* GOP Henk de Boer

* Hoekman Advocaten

* Huisman Warmtetechniek

* Van der Laan Kantoorefficiency

* MAX IT Stadskanaal


* MCS

* MPO

* Mulder Opleidingen

* Polytech

* Van der Reijd Bouwgroep

* Over Milieu

* Jacob Meijer Architekt

* Trippel AAA

* Compused

* Pagecentrum

* Wedeka

* Leo Music & Audio

Meer informatie kunt u vinden op I www.promotiedagen.nl. Hebt u vragen over het Plein Stadskanaal dan kunt u contact opnemen met onze medewerker, mevrouw A. Niemeijer, T (0599) 631 616, E a.niemeijer@stadskanaal.nl.

Meldingen

Top 3 meldingen in september 2008

1. groenonderhoud

2. container niet geleegd

3. container stuk, gestolen, chip kapot

In september is er 433 keer gebeld met de gemeentelijke servicelijn. De meeste telefoontjes kwamen uit Musselkanaal (63x).

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 17 oktober tot 23 oktober 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Lindenstraat 2, het uitbreiden van een woning, d.d. 20 oktober
* Eikenhage 17, het uitbreiden van een woning, d.d. 22 oktober

Musselkanaal

* Sluisstraat 113, het bouwen van een woning met garage, d.d. 21 oktober

Mussel

* Slenkweg 1, het bouwen van een tribune, d.d. 20 oktober
* Molenstraat 13, 15, 17 en 19, het bouwen van vier woningen, d.d. 20 oktober

* Kopstukken 31, het verbouwen van een woning, d.d. 23 oktober

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 605.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de Gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage, meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:

* gemeente Stadskanaal, Raadhuisplein 1 te Stadskanaal, inzake de inrichting (jachthaven) aan de Havenkade 1 in Musselkanaal;
* de heer van den Brink, Vinkekampweg 6 te Kootwijkerbroek, inzake het wijzigen van de inrichting (mestbassin) aan de Grootstukkerweg/Borgesiusweg in Alteveer.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de melding zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis tot en met 10 december 2008.

Uitwegvergunningen

Op 23 oktober 2008 is de volgende uitwegvergunning verleend:

Stadskanaal

* Spoorstraat 27

Bezwaren tegen dit besluit kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 29 oktober 2008