Gemeente Den Haag

|Datum | |

|                                           |30 oktober 2008              |
|                                           |                             |
Primeur Den Haag in GaultMillau Nederland gids 2009

Maandag 3 november aanstaande vindt tijdens 'de Nacht van GaultMillau' in het NH Barbizon Palace in Amsterdam de jaarlijkse presentatie plaats van de Nederlandse editie van de internationale restaurant- en hotelgids GaultMillau. Den Haag en omgeving heeft als eerste grote Nederlandse stad een apart hoofdstuk in de gids met een eigen identiteit. De Haagse wethouder Frits Huffnagel (Citymarketing, horeca) zal het eerste exemplaar met de voor Den Haag gepersonaliseerde cover in ontvangst nemen.

In GaultMillau Nederland 2009 zijn 521 restaurants en ruim 200 geselecteerde hotels opgenomen: het resultaat van diverse uitvoerige, anonieme bezoeken per bedrijf door een team van ruim 20 internationale en professionele inspecteurs onder leiding van hoofdredacteur en directeur Nederland, Jan van Lissum. Deze bedrijven worden tot de beste in hun soort van Nederland gerekend.

In de nieuwe gids is voor het eerst een speciaal hoofdstuk voor een grote Nederlandse stad ingeruimd. Naast de restaurants en hotels uit Den Haag zijn ook de omliggende Haaglanden-gemeenten opgenomen in het hoofdstuk, zoals Midden-Delfland, Westland, Delft, Rijswijk, Voorburg en Schipluiden. Het hoofdstuk sluit het af met diverse interessante adressen in, en informatie over Den Haag en de omgeving, zoals diverse musea en bezienswaardigheden en een overzichtsplattegrond van de stad en omliggende gemeenten. Huffnagel: "Den Haag heeft veel restaurants en hotels in het midden- en topsegment. "Be good and tell it" geldt daarom wat mij betreft absoluut voor de Haagse restaurants en hotels! Ik ben dan ook ontzettend blij met de samenwerking met GaultMillau en dat wij als stad Den Haag hierbij in Nederland de primeur hebben".

De GaultMillau / Proefschrift Restaurant en Hotel Jaargids Nederland was de afgelopen twee jaar de meest verkochte internationale restaurant- en hotelgids in Nederland.

The Wine & Food Association is bekend als uitgever van GaultMillau / Proefschrift Restaurant & Hotel Jaargids Nederland, PROEFschrift Jaargids WIJN, het professionele wijnmagazine Proefschrift en De ProefKrant. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de jaarlijkse productie van Wine Professional in de Amsterdam RAI.

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Voor informatie en/of het bijwonen van de uitreiking van de GaultMillau Awards op maandag 3 november 2008 kunt u contact opnemen met: GaultMillau Nederland, Carsten Klint, telefoon 06-52421130 Gemeente Den Haag, Willemijn Faber, telefoon 06-27028863

WF/CL/08/271


---- --