Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

Buitenpost, 30 oktober 2008.

Werkzoekenden Noordoost Fryslân naar nieuw kantoor

Werkplein opent deuren in Dokkum

Het Werkplein Noordoost Fryslân opent maandag 3 november zijn deuren. In het werkplein werken CWI, UWV en de NOFA-gemeenten Dantumadeel, Dongeradeel, Achtkarspelen en Kollumerland c.a. samen om werkzoekenden beter en sneller (weer) aan een baan te helpen. Ook werkzoekenden van Ameland en Schiermonnikoog kunnen terecht bij het Werkplein Noordoost Fryslân. Het Werkplein is gevestigd in het gemeentehuis van Dongeradeel in Dokkum.

Het grote voordeel voor werkzoekenden is dat alles wat met re-integratie te maken heeft op één adres kan worden geregeld. Zo ervaart de klant de samenwerkende partijen als één organisatie. Ook werkgevers uit de regio kunnen op deze ontmoetingsplek voor werk en inkomen alle informatie over werknemers vinden.

Het CWI, dat nu nog samen met het UWV is gevestigd aan de Dongeradijk in Dokkum, verhuist in z'n geheel naar het nieuwe, gezamenlijke kantoor in het Dokkumer gemeentehuis. Bijstandsgerechtigden met vragen over hun uitkering kunnen nog steeds terecht in de gemeentehuizen in Damwoude en Buitenpost. Wanneer inwoners uit Achtkarspelen en Kollumerland c.a. zich als werkzoekende hebben ingeschreven in Dokkum, kunnen zij ook opgeroepen worden voor een vervolggesprek in het Werkpunt in Buitenpost.

Het Werkplein Noordoost Fryslân aan de Koningstraat 13 in Dokkum is op werkdagen geopend van 9.00 tot 17:00 uur en is bereikbaar via telefoonnummer (0519) 78 96 20. Meer informatie is te vinden op www.werkpleinnoordoostfriesland.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht