Gemeente Delft

Wethouder Merkx opent Nieuwe tentoonstelling: 'Ben je doof ofzo?'

Aanstaande maandag 3 november opent Lian Merkx in het bijzijn van leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft (CLD) de nieuwe tentoonstelling Ben je doof ofzo? met een luide toeter.

Ben je doof ofzo? geeft een beeld van wat geluid precies is. Er wordt o.a. op een leuke manier antwoord gegeven op de vragen: Hoe komt geluid precies in je oren terecht? en Wat is het verschil tussen hoge en lage tonen? Door middel van woordgolven en MP-3 stukjes leren de bezoekers van alles over geluid en decibellen. Ook is er een heuse oscilloscoop. Dit apparaat vangt (via een microfoon) geluidsgolven in de lucht op en zet deze om in golven op het computerscherm. Zo zijn de verschillen tussen de geluidsgolven van een fietsbel en een toeter te zien.

De tentoonstelling is primair bedoeld voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Natuurlijk is het ook leuk voor jongere kinderen en ouders.

Uitnodiging
Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom op 3 november om 14.30 uur om de opening van de tentoonstelling Ben je doof ofzo? bij te wonen. De locatie is Natuur- en milieucentrum de Papaver, Korftlaan 6 in Delft.

De tentoonstelling Ben je doof ofzo? is te bezoeken in de Papaver tot 22 februari 2009. De toegang is gratis. Natuur- en milieucentrum De Papaver is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en op zondag van 13.30-16.30 uur

Voor meer informatie over natuur- en milieuactiviteiten in en om Delft: www.delft.nl/natuurenmilieu

Noot voor de redactie (