Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 311 HZ
Datum: 31 oktober 2008

Week van de Jeugdzorg in Fryslân: van 3 t/m 7 november 2008 Drie gedeputeerden en twee burgemeesters lopen stage in de jeugdzorg

Gedeputeerden Tineke Schokker-Strampel, Piet Adema en Jannewietske de Vries van provincie Fryslân en burgemeesters Willemien Vroegindeweij (Bolsward) en Ella Schadd-de Boer (Boarnsterhim) lopen tijdens de Week van de Jeugzorg een dagdeel stage bij één van de Friese organisaties voor jeugdzorg. Doel is een 'kijkje in de keuken' te nemen, ervaringen op te doen en kennis te nemen van de dagelijkse praktijk.

Er zijn dit jaar in totaal 47 stagelopers, onder wie burgemeesters en wethouders, gedeputeerden en directieleden/managers uit de zorg en het onderwijs. Onder meer de volgende organisaties bieden stageplekken: Tjallinga Hiem, Jong in Friesland, GGD Fryslân, FIER Fryslân, Bureau Jeugdzorg Friesland, Jeugdhulp Friesland, GGZ Friesland Jeugd, MEE Friesland, Talant en de Raad van de Kinderbescherming.

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Week van de Jeugdzorg die dit jaar voor de derde keer georganiseerd wordt. Het doel van deze week is een beter beeld te geven van wat de jeugdzorg is en doet.

Wie loopt waar stage?
. Gedeputeerde Schokker: donderdagochtend 6 november bij Leger des Heils, jeugdzorg & jeugdreclassering, te Leeuwarden. . Gedeputeerde Adema: vrijdagmiddag 7 november bij Fier Fryslân te Leeuwarden. . Gedeputeerde De Vries: vrijdagochtend 7 november bij Fier Fryslân te Leeuwarden. . Burgemeester Schadd-de Boer: donderdagochtend 6 november bij Jong in Kollumerland in Kollum. . Burgemeester Vroegindeweij: donderdagochtend 6 november bij het Leger des Heils, jeugdzorg & jeugdreclassering, te Leeuwarden.

Het volledige programma van de Friese Week van de Jeugdzorg staat op www.weekvandejeugdzorgfryslan.nl.


---- --