Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

STRATO host virtuele, CO2-vrije klimaatconferentie Climate 2008'

Actuele klimaatkennis, forumdiscussies en live chats voor een wereldwijd publiek op www.climate2008.net

Amsterdam/Berlijn, 31 oktober 2008 Internetprovider STRATO host de wereldwijde en virtuele, CO2-vrije klimaatconferentie Climate 2008 en stelt de volledige technische infrastructuur gratis ter beschikking. De wereldwijde internetconferentie vindt plaats van 3 tot 7 november 2008 op www.climate2008.net. De conferentie wordt georganiseerd door de hogeschool voor toegepaste wetenschappen (HDW) in Hamburg. De internationale conferentie staat open voor iedereen die alles wil weten over het veranderde klimaat en zich wil mengen in chatdiscussies met wetenschappers, politici, bedrijven, scholen en ngo s. In zowel de Duitse taal als de Engelse taal kunnen deelnemers gratis in de forums discussiëren.

Het research- en transfercentrum 'Applications of Life Sciences' van de HDW heeft voor een virtuele conferentie gekozen om zo de uitstoot van duizenden tonnen koolstofdioxide te vermijden. De vliegreizen van de deelnemers aan de conferentie vallen bijvoorbeeld weg. De keuze van de internetprovider lag voor de hand, aldus professor Walter Leal, hoofdorganisator van de virtuele klimaatconferentie. STRATO heeft in 2007 de Berlijnse Milieuprijs gewonnen. Daarnaast opereren de ruim 30.000 servers in de datacenters honderd procent CO2-vrij.

Een van Europa s grootste webhosters heeft met de omschakeling op duurzame, klimaatneutrale stroom een impuls gegeven aan de volledige IT-sector in Duitsland. STRATO bespaart jaarlijks een uitstoot van 15.000 ton koolstofdioxide. Voor STRATO betekent klimaatbescherming niet alleen CO2-vrije websites. Met groene stroom alleen is het niet gedaan. Zuinig energiebeheer en energie-efficiëntie zijn fundamentele uitdagingen , zegt Damian Schmidt, CEO van STRATO AG, over de doelstellingen van de webhoster op het vlak van klimaatbescherming. STRATO kiest resoluut voor zuinige hardware, intelligente gebouw- en klimaattechniek en software op maat. Het stroomverbruik per klant is al dertig procent verminderd.

Om het energieverbruik in de datacenters nog te verbeteren, te meten en te vergelijken, werkt STRATO nauw samen met The Green Grid, een wereldwijde vereniging van IT-bedrijven en experts, zoals AMD, Sun Microsystems en Cisco.

Over STRATO

Met meer dan 3,5 miljoen domeinen en meer dan een miljoen klanten is het van oorsprong Duitse STRATO de op een na grootste hostingprovider van Europa. De organisatie is buiten Duitsland ook actief in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Italië en Spanje. STRATO biedt op de lokale situatie afgestemde homepagepakketten, hoogwaardige dedicated en virtuele servers en professionele webshops. STRATO is een honderd procent dochteronderneming van freenet AG en levert transparante kwaliteit op basis van TÜV-certificeringen. Naast procesmanagement (ISO 9001) en klantsupport (MS Servicekwaliteit) zijn de beide datacenters van het bedrijf ISO 27001-gecertificeerd. Sinds 1 januari 2008 zijn de twee eigen datacenters honderd procent CO2-neutraal.