Provincie Friesland

PERSUITNODIGING

Nummer: 060 SJT
Datum: 31 oktober 2008

Starthandeling werkzaamheden Stroobossertrekweg

Maandagochtend 3 november verricht gedeputeerde Piet Adema met de wethouders van Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. de starthandeling voor de werkzaamheden aan de Stroobossertrekweg. Deze weg is de komende negen maanden afgesloten voor verkeer.

De starthandeling vindt plaats om 9.00 uur op het kruispunt (N910) Stroobossertrekweg - Elke Meindertswei -Triemsterloane (zie bijgaand kaartje op pagina 2). Aansluitend is er in de directiekeet - tevens het informatiecentrum voor dit werk - een korte bijeenkomst waar de media alle gelegenheid heeft tot het stellen van vragen. De directiekeet op het terrein van de zandhandel aan de Triemsterloane in Triemen, ongeveer 600 meter zuidelijk van de locatie waar de starthandeling plaats al vinden.

Over het project
De provincie Fryslân gaat de Stroobossertrekweg (N910) opnieuw inrichten, onder andere om daarmee de verkeersveiligheid op deze weg te verbeteren. De weginrichting is geïnspireerd op het principe dat auto's, fietsers en voetgangers tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de weg. Uitgangspunt is dat de weginrichting ervoor moet zorgen dat automobilisten maximaal 60 km/u rijden of zelfs lager. Op de weg wordt geen belijning aangebracht en verkeer van rechts krijgt voorrang. Er staan zo weinig mogelijk verkeersborden.

Tijdens de werkzaamheden is de weg tussen Dokkum (kruising Lauwersseiwei) en Kollum (kruising met de N358) voor een periode van negen maanden afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer krijgt in deze periode te maken met omleidingsroutes. De werkzaamheden starten in het najaar van 2008 en worden naar verwachting in de zomer van 2009 afgerond.

Kijk voor meer informatie op www.trekwei.nl

U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Datum en tijd: maandag 3 november, 9.00 uur
Locatie: kruising Stroobossertrekweg

(zie kaart op pagina twee 2 van deze uitnodiging)


-----------------------
Informele persbijeenkomst in de directiekeet en het Infocentrum. Adres: Triemsterloane 5, De Triemen (ca. 9.30 uur)

Plaats openingshandeling: kruispunt N910 Trekwei-
E. Meindertswei -Triemsterloane (9:00 uur)


---- --