Ingezonden persbericht


Onder embargo tot maandag 3 november 2008 !

Persbericht

31 oktober 2008

Werkloze meiden presenteren urban glossy

Amsterdam, 3 november 2008. Tien jonge werkloze meiden uit de Bijlmer presenteren vandaag een eigen urban glossy: het Powerlady Magazine. Het eerste exemplaar wordt vandaag officieel in ontvangst genomen door TV babe Sylvana Simons. Het Powerlady Magazine ligt in omgeving Amsterdam in de kiosk en wordt landelijk verspreid naar abonnees. Het magazine moet, vinden hoofdredacteuren Giovanna Gill en Urmila Korver, een mix zijn tussen bling bling, lifestyle, muziek en serieuze onderwerpen als 'zelfbewustzijn' en 'positief denken'. Maatschappelijk investeerder Start Foundation stelt ruim ¤ 102.000,- beschikbaar om dit initiatief van de grond te krijgen.

Het hoofdartikel is een interview met Maria Mosterd die op haar twaalfde werd geronseld door een loverboy. Ze vertelt in het magazine open over haar gedwongen deelname aan criminele activiteiten en prostitutie. Projectleidster Urmila: ''Mosterd is een echte powerlady.'' ''Ze is uit een diep dal gekropen, schreef een boek en werd zelfs genomineerd voor NS Publieksprijs 2008. Een rolmodel dat jonge meiden in moeilijke situaties aanspreekt. Respect!'', vult Giovanna aan.

Powerlady Magazine is geïnitieerd vanuit Stichting (PowerLady) ondersteunt door Pantar Amsterdam en wil op jaarbasis 40 meiden de kans geven om via journalistieke- en vormgevingsvaardigheden aan te leren om daarmee een betere kans te maken op werk en of opleiding. Het verkleinen van de afstand tot onderwijs of de arbeidsmarkt door middel van leerwerkervaring is inmiddels een beproefde formule. Wat Powerlady uniek maakt is dat er 13 vrijwilligers aan meewerken die zelf afkomstig zijn uit de doelgroep waarop het leerwerktraject zich richt. Het Magazine is een middel om meiden

te 'verleiden' met hun eigen toekomst aan de slag te gaan. Voor 2009 liggen er 6 nummers in het vooruitzicht, met een totaaloplage van 18.000 magazines. Het magazine ligt bij 25 verkooppunten in omgeving Amsterdam in de winkel. Abonnee worden kan via powerlady.nl. Na twee jaar moet het magazine op eigen benen kunnen staan.

Start Foundation is een onafhankelijk maatschappelijk investeerder. Start Foundation ondersteunt en initieert vernieuwende experimenten en ondernemingen in Nederland die er voor zorgen dat mensen met minder kansen ook aan het werk komen. In het bestuur zitten onder meer oud-premier Wim Kok en oud CNV voorzitter Anton Westerlaken. Jaarlijks investeert Start Foundation ongeveer vier miljoen euro in Nederland. Eerder investeerde zij in onder andere restaurant Fifteen in Amsterdam en de Verbinding in Groningen, een fabriek waar uitsluitend doven werken.

/// Einde persbericht ///

Noot voor de redactie /