Melexis Microelectronic Integrated Systems


Persbericht: Notificatie door Xtrion.

Te publiceren informatie in het kader van de Transparantiewetgeving. Ieper, België ­ 3 november 2008 te 07.00 uur CET.

Volgens de Belgische wetgeving is een aandeelhouder die, rechtstreeks of onrechtstreeks, de wettelijke drempel van 5% of een veelvoud hiervan bereikt, overschrijdt of eronder valt, verplicht om dit te melden. Melexis voorziet geen enkele statutaire drempel in de statuten van Melexis NV, waardoor de wettelijke drempel van 5%, en de veelvouden ervan, van toepassing zijn.

Overeenkomstig de bepalingen van Titel II van de Wet van 2 mei 2007 en het Koninklijk Besluit van 14 februari 2008 heeft Xtrion volgende notificatiemelding gedaan aan Melexis NV op 28 oktober 2008:

Aantal aandelen gehouden door Xtrion: 21.644.399

Aantal overeenkomende stemrechten gehouden door Xtrion: 21.644.399 Dit vertegenwoordigt 50,05 % van alle stemrechten

Xtrion NV houdt de deelneming in Melexis NV rechtstreeks aan. De aandelen van Xtrion NV zijn in handen van de Stichting Administratiekantoor Xpeqt (1.013.000 aandelen), Roland Duchatelet (7.600 aandelen) en Rudi De Winter (7.400 aandelen). De Stichting Administratiekantoor Xpeqt wordt gezamelijk gecontroleerd door Roland Duchatelet, Rudi De Winter en Françoise Chombar.

Karen Van Griensven
CFO Melexis
Rozendaalstraat 12
8900 Ieper ­ BELGIE
Tel: +32 13 670 779
e-mail: investor@melexis.com
website: www.melexis.com

De firma
Melexis Microelectronic Integrated Systems N.V. (Euronext Brussels: MELE) is een mixed signal (analoog en digital) halfgeleiderproducent. Onze kerncompetentie in het leveren van ICs voor auto-elektronica ondersteunt de expansie in Applicatiespecifieke Standaardproducten (ASSPs) voor toepassingen in industriële en consumentenelektronica. Melexis vervult enthousiast zijn rol als componentleverancier wiens innovaties, hoewel fysiek klein, een sleutelelement zijn in bijna elk systeem van onze klant. Bij Melexis geloven we dat "Small things make a big difference". Melexis' productenportefeuille omvat sensor, communicatie en actuator ICs en Appliciation Specific Integrated Circuits (ASICs). Meer informatie over Melexis is te vinden op http://www.melexis.com.


---- --