Bol.com zet na tweedehands fors in op stripboeken

03/11/2008 06:00

Creative Venue BV

Doorbraak: grote stripboek distributeur Aldipress in zee met bol.com

Bol.com zet na tweedehands fors in op stripboeken

Nieuwegein, 3 november 2008 - Mediawinkel bol.com wil binnen drie jaar ook de meest complete aanbieder van stripboeken worden. Om dat realiseren heeft het bedrijf met distributeur Aldipress een samenwerkingsovereenkomst getekend. Aldipress verzorgt onder meer de distributie van Donald Duck en Suske & Wiske. Een contract met een andere grote distributeur is in de maak. Bol.com verdrievoudigt met deze stap in één klap het aantal nieuwe strips tot 5000 titels. Ook zal het tweedehands boekenplatform actief ingezet blijven worden om liefhebbers de kans te geven hun stripboekencollectie te verkopen en aan te vullen. Het tweedehands aanbod bedraagt inmiddels circa 8500 boeken. Ook dit aanbod moet het komende jaar verder groeien.

De mediawinkel wil als grootste boekenverkoper van Nederland ook met stripboeken zijn klanten het meest complete assortiment bieden. Bol.com koerst binnen drie jaar op een marktaandeel met strips dat vergelijkbaar is met dat van boeken, namelijk circa 10%. Klanten konden bij bol.com al terecht voor strips, maar wisten deze niet altijd even makkelijk te vinden. Vanaf heden staan de strips als apart boekengenre onder de winkelpijler 'Boeken' en zijn zo een stuk eenvoudiger te vinden. Bol.com heeft ook een groot aanbod (ca. 13000 titels) van Engelse stripboeken. Deze zijn te vinden in het genre 'Literature' onder Engelstalige boeken.

Algemeen Directeur van bol.com, Daniel Ropers, wil het nieuwe en tweedehands stripboekenaanbod het komende jaar blijven uitbouwen. "We hebben naast ons uitgebreide aanbod van nieuwe stripboeken inmiddels ook een interessant tweedehands aanbod opgebouwd voor stripfanatici van bijvoorbeeld 1e drukken en speciale gesigneerde uitgaven. Kortom, we zijn er van overtuigd stripliefhebbers die nu nog naar speciale winkels en boekenmarkten gaan, naar onze winkel te krijgen. En elke nieuwe klant is, zo weten we inmiddels, een klant die terug blijft komen, ook voor andere boeken, cd's, dvd's en elektronicaproducten. In dat kader is het voor ons heel interessant ook bij kinderen als dé stripboekenwinkel bekend te staan".

Naast het feit dat bol.com verwacht dat Donald Duck en Suske & Wiske de echte verkooptoppers zullen zijn, is er voor elke stripboekliefhebber een uitgebreid assortiment beschikbaar. Dus ook de stripboeken die in kleinere oplages worden uitgegeven. De totaal beschikbare backlist van strips, dat wil zeggen ook alle voorgaande eerder uitgegeven stripboeken van een serie, zal elke stripliefhebber aanspreken. "Deze backlist is heel lastig te vinden bij de reguliere winkels of op stripmarkten. Klanten kunnen zo heel eenvoudig hun series met ontbrekende strips compleet maken", belooft Ropers.

Ontwikkeling

Strips zijn zowel in boekvorm als op DVD en in de bioscoop populairder dan ooit en trekken een breed publiek, van jong tot oud. De kwaliteit van strips is de laatste jaren enorm verbeterd met betere verhalen, tekeningen en mooiere uitgaven. Afgelopen jaar groeide de stripboekenmarkt met 33%, terwijl het aandeel van bol.com groeide met 68%. Een gemiddeld stripboek kost nieuw ongeveer euro 4,50. Tweedehands verschillen de prijzen enorm.

Meer informatie: http://www.bol.com





http://www.bol.com