Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tweede Kamerlid Boris van der Ham juryvoorzitter voor Innovatieproject VO-raad

80 vo-scholen in de race voor Expeditie durven, delen, doen II: kwaliteit in beeld

Utrecht, 27 oktober 2008 - Tweede Kamerlid Boris van der Ham (D66) zal optreden als juryvoorzitter bij de selectie van scholen voor Expeditie durven, delen, doen II: kwaliteit in beeld. Expeditie II is een initiatief van het Innovatieproject van de VO-raad. 30 scholen in het voortgezet onderwijs maken voor twee jaar kans op een jaarlijkse financiële bijdrage van ¤ 15.000,- en ondersteuning door kwaliteitszorgexperts bij onderzoek naar het effect van innovaties. De jury bestaat naast Van der Ham uit Jozef Kok (voorzitter van de adviesraad PO Platform Kwaliteit en Innovatie en voormalig projectleider Q*Primair), en Jantine Martens (programmamanager klantwaarden van het Utrechtse ziekenhuis Diakonessenhuis). Er hebben zich 80 scholen ingeschreven voor Expeditie II. De 30 geselecteerde scholen zullen bekendgemaakt worden tijdens het Q5-festival De smaak van kwaliteit op 11 december.

Met Expeditie durven, delen, doen II: kwaliteit in beeld krijgen de scholen uit het voortgezet onderwijs de komende twee jaar de kans om de resultaten van een innovatie zichtbaar te maken met behulp van kwaliteitszorginstrumenten. Voor veel scholen zijn innoveren en kwaliteitszorg nog gescheiden processen. Innovaties zijn lang niet altijd ingebed in de continue kwaliteitszorg en -verbetercyclus. Ook benutten scholen het instrumentarium voor kwaliteitszorg soms onvoldoende om de effecten van een innovatie vast te stellen.

Programmaleider van het Innovatieproject Myra Zweekhorst: 'De jury krijgt geen gemakkelijke taak, want we hebben veel goede inzendingen gekregen. Belangrijk is dat de jury projecten selecteert die kunnen leiden tot concrete acties voor kwaliteitsverbetering en dat de opbrengsten op de verschillende scholen bruikbaar zijn voor andere scholen. Dat past immers in de doelstellingen van het Innovatieproject: kwaliteitsverbetering, onderzoek en het delen van kennis tussen scholen.'

Expeditie durven, delen, doen II: kwaliteit in beeld wordt uitgevoerd door het Innovatieproject van de VO-raad in samenwerking met de Landelijke Pedagogische Centra en Q5. Meer informatie over Expeditie durven, delen, doen II: kwaliteit in beeld is te vinden op www.durvendelendoen.nl.

//////////////////////////////

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie /