Roto Smeets de Boer NV

Alle RSDB rotatie- en vellendrukkerijen ISO-12647 gecertificeerd

Alle RSDB rotatie- en vellen drukkerijen in Nederland hebben inmiddels de ISO-12647-2 certificaten behaald voor zowel prepress als voor drukken. Met vijf certificaten voor prepress, drie voor vellenoffset en drie voor rotatieoffset kan RSDB terecht claimen 'Certified Offset' te bieden aan haar klanten.

Binnen RSDB wordt grote waarde gehecht aan het werken volgens vastgestelde internationale normen. Dat verhoogt het kwaliteitsniveau en de efficiency en vergroot de onderlinge uitwisselbaarheid. Belangrijker nog is dat het drukwerkinkopers die op meerdere locaties laten drukken het vertrouwen geeft dat het drukwerk binnen acceptabele kwalitatieve bandbreedtes wordt geproduceerd. Met name voor grote uitgevers en voor internationaal opererende 'print buyers' is dit een absolute noodzaak. Internationale advertentie- en reclamecampagnes dienen eenzelfde hoge kwaliteit te hebben, waar ze ook gedrukt worden.

Een gezamenlijke projectgroep van specialisten uit de verschillende RSDB locaties werkte lange tijd samen om de interne processen te optimaliseren en te leren van elkaars ervaringen. Het feit dat we veel tijd en energie besteed hebben aan dit 'printing by the numbers' project, past binnen onze ambitie om door een complete dienstverlening in het communicatieproces van onze opdrachtgevers met hun doelgroepen meer toegevoegde waarde te creëren.

Al in het najaar van 2007 ontving Senefelder Misset Doetinchem als eerste bedrijf binnen RSDB het ISO-12647-2 certificaat. Hiermee waren ze de eerste offsetrotatie drukker in Nederland met dit kwaliteitskeurmerk. Zowel voor prepress als voor de rotatiedrukkerij kwam SMD goed door de keuring. Al snel daarna volgde ISO certificaten voor prepress en de vellendrukkerij van Roto Smeets Grafiservices Utrecht en voor de vellendrukkerij van Senefelder Misset. Ook Roto Smeets Utrecht (prepress en rotatie) en Roto Smeets Grafiservices Eindhoven (prepress en vellenoffset) behaalden dit jaar de fel begeerde certificaten.

Tot slot is nu ook Roto Smeets Weert voor prepress en voor rotatieoffset gecertificeerd. Het bijzondere op deze locatie is dat de drukkerij certificering voor het eerst behaald werd op een breedbaan rotatiepers, een MAN Rotoman-S met een maximale papierbreedte van 146 cm.

Deventer, 3 november 2008
Raad van Bestuur