Bij dit bericht is beeldmateriaal ingesloten

Persbericht

3 november, 2008

Box-PC van HPS Industrial biedt nieuwe mogelijkheden voor industriële omgeving

HPS Industrial, specialist in industriële computers en rackmount servers, presenteert de FPC-7100. Dit is een nieuwe fanless box-PC met Pentium-M processor. De PC is compact en beschikt over verschillende poorten en uitbreidingsmogelijkheden.

Door de montagebeugels kan de box-PC op verschillende manieren bevestigd en geplaatst worden. Doordat de computer ook gevoed kan worden met een DC-spanningsbron van 10~28 volt, is hij uiterst geschikt voor industriële omgevingen en toepasbaar in voertuigen. De PC beschikt onder andere over zes USB-, twee audio- en vier seriële poorten. Verder ondersteunt de computer DVI en zijn er twee Gigabit Ethernet-aansluitingen aanwezig.

Ondanks het compacte formaat zijn er een aantal uitbreidingsmogelijkheden. Zo bevat de PC een PCI-slot en is er plaats voor zowel een 2,5 harddisk als een CompactFlash-geheugenkaart. De PC is geschikt voor de besturingssystemen Windows en Linux.

De FPC-7100 is een compacte en functionele PC met zeer veel mogelijkheden , zegt Taco Scheper, general manager van HPS Industrial. Dankzij de vele I/O-poorten, de mogelijkheid om te werken op gelijkspanning en het plaatsen van een PCI-kaart, kan de PC voor uiteenlopende doeleinden worden ingezet. Vooral vanuit de industrie is er veel belangstelling voor deze PC.

Specificaties:

* Processor: Pentium-M 1.8 GHz

* Werkgeheugen: 2 x 2GB DDRII SDRAM

(211 woorden)