Persbericht

AAC Cosmos helpt Regionaal Sociale Dienst Hoeksche Waard vooruit met ICT

Eindhoven, 3 november 2008 De Regionaal Sociale Dienst Hoeksche Waard (RSDHW) heeft AAC Cosmos gekozen voor de levering, installatie, migratie en het beheer van de nieuwe ICT-infrastructuur. AAC Cosmos levert met ITFits een totaaloplossing die voorziet in de ICT-wensen van de Regionaal Sociale Dienst Hoeksche Waard.

De RSDHW is een samenwerkingsverband van vijf gemeenten van de Hoeksche Waard: Binnenmaas, Strijen, Cromstrijen, Oud-Beijerland en Korendijk. De dienst is onder andere belast met de uitvoering van de Wet Werk en Bijstand (WWB) en de Wet Inburgering (WI). Aangezien hosting en het beheer van de ICT-infrastructuur niet tot de core business van de RSDHW behoren, heeft de dienst dit reeds enkele jaren geleden uitbesteed aan een externe partij.

Eind 2008 loopt het bestaande contract echter af en daarom ging de dienst op zoek naar een nieuwe beheerder voor de ICT-infrastructuur. De RSDHW heeft verschillende alternatieven overwogen en besloot uiteindelijk op zoek te gaan naar een nieuwe totaaloplossing. De dienst deed daarom een Europese aanbesteding voor het beheer van de ICT-infrastructuur en de modernisering van de bestaande hardware. Na een strak geregisseerd spel met verschillende partijen is AAC Cosmos hierbij als winnaar uit de bus gekomen.

De Regionaal Sociale Dienst Hoeksche Waard koos voor ITFits, een oplossing voor optimale applicatiebeschikbaarheid. Deze keuze is gemaakt omdat het opzetten van een eigen serverruimte voor de dienst economisch niet haalbaar was. Kenmerken van ITFits zijn een gecentraliseerde server-, opslag- en back-up-omgeving en een volledige (op afstand) beheerde, snelle en beveiligde ICT-infrastructuur. De RSDHW heeft nadrukkelijk gezocht naar een oplossing die digitalisering van het bedrijfsproces optimaliseert. In de praktijk betekent dit snellere functionaliteit, grotere databestanden, mogelijkheden voor mobiel werken en gemakkelijkere toegankelijkheid tot inter- en intranet.

Het was voor ons belangrijk dat de nieuwe externe partij de technische kant van het ICT-beheer van ons over kan nemen zodat wij enkel verantwoordelijk zijn voor het applicatiebeheer en de dagelijkse uitvoering, stelt Joop Schijf, Back Office Manager bij Regionaal Sociale Dienst Hoeksche Waard. AAC Cosmos sprong er in het aanbestedingsproces uit omdat zij, ook al zijn wij geen grote speler op het Europese toneel, de tijd nemen om hun aanbieding gedegen en transparant te onderbouwen. Het is een partner die proactief meedenkt en ondersteunt en ervoor zorgt dat je je geen nummer voelt.

Wij zijn blij met het vertrouwen dat de RSDHW in ons stelt , zegt Jack Rijks, Sales Manager bij AAC Cosmos. Tot aan de transitie op 1 januari 2009 begeleiden we het hele implementatieproces en daarna monitoren we continu de ICT-infrastructuur. Dit verzekert de RSDHW van de optimale applicatiebeschikbaarheid waarnaar het op zoek is.

(438 woorden)