Ingezonden persbericht


LaCie biedt klanten een jaar lang gratis ongelimiteerde back-up

Automatische online back-ups voor maximale gegevensbeveiliging; encryptie garandeert gebruikersprivacy

Amsterdam, 3 november 2008 LaCie One Year Online Backup is een nieuwe dienst voor gebruikers van LaCie-harddisks. Met deze dienst profiteren klanten het eerste jaar na aanschaf van een externe LaCie-schijf gratis van online back-ups. Voor deze dienst geldt geen limiet. Met LaCie One Year Online Backup verbetert LaCie de bescherming van digitale gegevens van consumenten en professionele gebruikers. Het bedrijf heeft voor deze dienst een samenwerkingsverband gesloten met Carbonite, specialist op het gebied van online back-uptechnologie. Hiermee garandeert LaCie dat klanten de best mogelijke dienst voor online back-ups krijgen.

Carbonite zorgt tot een jaar na de software-installatie voor automatische back-ups van de LaCie-harddisk. De Carbonite-software zoekt naar nieuwe en aangepaste bestanden en versleutelt deze tweemaal voordat ze de harddisk verlaten. Vervolgens worden ze via een beveiligde verbinding (SSL Secure Socket Layer) verzonden naar een beveiligd datacenter. De informatie blijft daar versleuteld opgeslagen, waardoor de gebruikersprivacy is gewaarborgd. De software maakt alleen back-ups als de computer niet in gebruik is, waardoor dit proces geen gevolgen heeft voor de computerprestaties.

De gegevens en bestanden die gebruikers op onze harddisks zetten, zijn van groot belang voor ze. Om die reden hebben we besloten verder te gaan dan alleen onze hardware-expertise en onze klanten ook de best mogelijke databeveiliging te bieden , zegt Philippe Spruch, LaCie Chief Executive Officer. Klanten profiteren met LaCie One Year Online Backup een jaar lang gratis van ongelimiteerde online back-ups. Met deze dienst onderstrepen we het belang van goede back-ups om de veiligheid van data te waarborgen, en dat LaCie zijn klanten hierbij ondersteunt.

LaCie staat bekend om zijn beveiligingsproducten voor Mac-, pc- en Linux-gebruikers. Met LaCie One Year Online Backup vergroot het bedrijf zijn toegevoegde waarde voor klanten die hun digitale content op externe hardware willen bewaren.

Beschikbaarheid

LaCie Unlimited One Year Online Backup is vanaf november 2008 gratis beschikbaar op de LaCie-harddisks voor PC gebruikers. Een versie voor Mac wordt op latere datum geïntroduceerd. Meer informatie is te vinden op www.lacie.nl of bij de lokale LaCie-reseller. Voor meer informatie over diensten van Carbonite: www.carbonite.com.

About Carbonite Over Carbonite

Carbonite launched its Online Backup service in May 2006. Carbonite's industry-first offer of unlimited backup space for a flat low price revolutionized the market for consumer and small business backup services. Carbonite lanceerde haar online back-upservice in mei 2006. Carbonite bood als eerste in de branche onbeperkte back-upruimte aan voor een onveranderlijke lage prijs, waardoor een revolutie werd ontketend in de markt van back-upservices voor particuliere gebruikers en kleine bedrijven. So far, the company has backed up more than 4 billion files, has restored more than 300 million lost files for its customers and has a large data center where capacity is measured in petabytes. Tot dusverre heeft het bedrijf van meer dan 4 miljard bestanden een back-up gemaakt en meer dan 300 miljoen verloren bestanden voor haar klanten hersteld. Carbonite beschikt over groot datacentrum waar de capaciteit wordt gemeten in petabytes. There are Carbonite users in more than 120 countries. Carbonite wordt in meer dan 120 landen gebruikt.

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).