Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 3 november 2008

DE REGENBOOG GROEP VIERT 20 JAAR BUDDYZORG

Wat in 1975 begon met inloophuizen voor drugsverslaafden in Amsterdam is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen organisatie met laagdrempelige opvang en begeleiding van dak- en thuislozen, drugsverslaafden en mensen met psychiatrische klachten. Dit jaar is het 20 jaar geleden dat De Regenboog naast de reguliere opvang een buddyproject startte, destijds voor druggebruikende aidspatiënten.

In de loop der jaren, met het voortschrijdend medisch inzicht, bleven patiënten steeds langer leven. Buddyzorg veranderde zodoende in zorg voor een chronisch zieke met een drugsverslaving. Daarnaast werd door de samenwerking met De Bres de doelgroep uitgebreid naar dak- en thuislozen in een sociaal isolement. Ruim een jaar geleden werd daar nog het VONK maatjesproject voor cliënten van de Voedselbank aan toegevoegd. Na 20 jaar is de buddyzorg van De Regenboog een groot sociaal vangnet waar honderden vrijwilligers een dagdeel per week samen met een cliënt iets zinvols of gezelligs gaan doen. Bijvoorbeeld samen wandelen of een biertje drinken, maar ook samen een hulpverlenende instantie bezoeken.

Buddy s bedankt
Met een groot feest in de Flex Bar aan het Westergasterrein heeft De Regenboog Groep gisteren alle buddy s van toen en nu bedankt voor hun jarenlange inzet. Dankzij hun vrijwillige bijdrage voelden vele cliënten zich de afgelopen 20 jaar minder eenzaam in hun strijd tegen ziekte of sociaal isolement. Door de bijzondere contacten konden ook verslaafden en dak- en thuislozen meedoen in de maatschappij. En dat is heel wat waard!

Informatie
De Regenboog Groep kan altijd buddy s gebruiken. Als je meer wilt weten over ons vrijwilligerswerk, neem dan contact op via (020) 531 76 00, info@deregenboog.org of kijk op www.deregenboog.org.



Ingezonden persbericht