Gemeente Berkelland



Politie voert ook in Berkelland SMS-Alert in


De Achterhoekse burgemeesters en de districtchef hebben vorige week het startschot gegeven voor de SMS-Alert. De Politie Noord- en Oost-Gelderland voert in heel de Achterhoek en ook in de gemeente Berkelland de SMS-Alert in. De SMS-Alert is bedoeld om de burgers te betrekken bij de veiligheid in hun woonomgeving en de veiligheid in de wijk te vergroten.

Met SMS-alert kan de politie bewoners per SMS snel informeren over incidenten in een bepaalde wijk of buurt. Bijvoorbeeld als een kind zoek is, er inbrekers in uw wijk actief zijn of de politie op zoek is naar iemand die is doorgereden na een aanrijding. Deelnemers kunnen op hun beurt tips en andere bruikbare gegevens snel doorgeven via het telefoonnummer dat in het SMS-bericht vermeld staat. Deze informatie kan dan bijvoorbeeld leiden tot het snel terugvinden van het vermiste kind of de aanhouding van een inbreker. Ook kunnen er SMS-berichten verstuurd worden om bijvoorbeeld te waarschuwen voor een onbevoegde collectant die in een wijk actief is. Kortom, alle informatie die de veiligheid in de wijk vergroot, komt voor SMS-Alert in aanmerking. Vooralsnog werkt SMS-Alert alleen via een mobiele telefoon.

Zo meldt u zich aan voor SMS-Alert

* Maak het volgende SMS-bericht met uw mobiele telefoon: PNOG gevolgd door uw postcode en uw huisnummer (bijvoorbeeld: PNOG7161AA1). Gebruik geen spaties en vermeld uw huisnummer zonder toevoegingen (dus huisnummer 10b wordt 10)

* Stuur dit bericht naar 8844. Het SMS-bericht om u aan te melden, betaalt u zelf. Alle SMS-berichten die naar u verzonden worden ontvangt u kosteloos.

* U ontvangt kort daarna een welkomst-SMS van de politie, met het bericht dat u bent aangemeld. In hetzelfde bericht staat een wachtwoord.

* Met het nummer van uw mobiele telefoon en dit wachtwoord kunt u via de website van de Politie Noord- en Oost-Gelderland (http://www.politie.nl/noord_en_oost_gelderland) uw gegevens raadplegen en wijzigen. Zo kunt u aangeven wanneer u wel en wanneer u geen berichten van SMS-Alert wilt ontvangen (bijvoorbeeld in de periode dat u op vakantie bent).

Zo meldt u zich af voor SMS-Alert

* Maak het volgende SMS-bericht aan met uw mobiele telefoon: PNOGSTOP. U kunt dit bericht verzenden naar 8844.

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben over SMS-Alert, dan kunt u contact opnemen met de politie, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).