Ingezonden persbericht


Premier Balkenende rijdt rally voor het goede doel

Den Haag- Premier Jan Peter Balkenende staat bekend als groot liefhebber van snelle sportauto's. Tegen een uitnodiging om deel te nemen aan de ZZF Rally in een fraaie zilvergrijze Porsche Carrera 356, samen met oud auto-coureur jhr. Gijs van Lennep, kon hij dus geen 'nee' zeggen.

Het Zeldzame Ziekten Fonds organiseerde op zondag 2 november jl. voor de derde keer een auto rally. Vanaf Soest ging de tocht langs de Reeuwijkse Plassen, om te eindigen op een spectaculaire locatie: speciaal voor de ZZF Rally was het miniatuurpark Madurodam omgetoverd tot autocircuit. Bijna 70 auto's- klassiek en modern- reden in de namiddag het park binnen om te finishen onder luid applaus en muziek van de militaire blaaskapel. Simone Groenendijk, directeur van het Zeldzame Ziekten Fonds vertelt: "Als Haagse stichting wilden wij dit jaar op een unieke Haagse locatie finishen met de rally. We zijn dan ook ontzettend blij dat Madurodam haar steun heeft gegeven aan de rally." De stichting het Zeldzame Ziekten Fonds zet zich in voor mensen met een zeldzame ziekte en werft fondsen voor onderzoek. De opbrengsten van de ZZF Rally zijn bestemd voor onderzoek naar de zeldzame ziekte ALS. In Nederland lijden ongeveer 1500 mensen aan deze ziekte en er is nog geen medicijn beschikbaar. Patiënten komen veelal drie jaar na diagnose te overlijden. Met het onderzoek dat gestart wordt, wordt hopelijk een manier gevonden om de ziekte beter te behandelen.

Meer informatie over zeldzame ziekten vindt u op www.zzf.nl

Meer informatie: Simone Groenendijk, directeur Zeldzame Ziekten Fonds s.groenendijk@zzf.nl/ 06-51171201
www.zzf.nl

Foto's zijn bijgesloten(opvragen bij afzender)
Toelichting foto uitreiking cheque
Links van Balkenende: directeur Zeldzame Ziekten Fonds, Simone Groenendijk Rechts: Charles Ruijgrok, voorzitter Zeldzame Ziekten Fonds Rechts: Monique van Bijsterveld, directeur Stichting ALS


---- --