Ingezonden persbericht


CLPR001NL1108 Persbericht

Veilige netwerk virtualisatie met Clavister CorePlus 9.10

3 november, 2008 - De specialist voor IP gebaseerde beveiliging en unified threat management (UTM) Clavister, heeft de nieuwste versie van het bekroonde operating systeem voor netwerkbeveiliging uitgebracht. Clavister CorePlus 9.10 ondersteunt virtualisatie en biedt binnen het portfolio voor UTM beveiliging een betere optimalisatie van het verkeer.

CorePlus 9.10 is een belangrijke verbetering van het centrale operating systeem dat de kern vormt van het Clavister productenaanbod. Het kan nauwkeurig afgestemd en geconfigureerd worden, om precies het juiste beschermingsniveau te bieden. Centraal staat de mogelijkheid om netwerkverkeer te monitoren, kritische bedrijfsmiddelen te beschermen en ongewenst surfen te blokkeren. Het beschermt ook tegen inbraak, virussen, wormen, Trojans, en denial-of-service aanvallen; het is eenvoudig te beheren en het is naadloos schaalbaar. Het sluit aan op de behoeften van iedere klant: van kleine organisaties tot grote Internet Service Providers, Managed Security Service Providers of multimedia-ready telecom operators.

Naast traffic management, optimalisatie en ondersteuning voor virtualisatie biedt CorePlus 9.10 eveneens:
. VoIP/SIP uitbreidingen - een aantal nieuwe voorzieningen die veel meer flexibiliteit bij het opzetten van netwerken, zoals SIP proxy instellingen, SIP uitbreidingen en beveiligingsuitbreidingen, bieden.
. SSL/TLS termination - ondersteunt TLS/SSL termination en de omzetting van HTTPS verkeer naar HTTP verkeer; dit maakt het mogelijk om de inhoud van het verkeer gedetailleerd te inspecteren. Het biedt ook één enkele bron voor het beheren van alle certificaten op alle servers.
. LDAP authenticatie - biedt ondersteuning voor de directe koppeling van Clavister Security Gateways en LDAP directory services, zoals Microsoft Active Directory.

Kurt Glazemakers, VP Engineering van de Europese Business Unit van Terremark Worldwide, zegt daar over: "Met deze nieuwe versie van Clavister Coreplus kunnen wij ons productenaanbod met de modernste virtuele beveiligingstoepassingen uitbreiden en daarbij gebruik maken van ons volledig redundante en schaalbare Infinistructure platform." Andreas Åsander, VP Product Management bij Clavister, voegt daar aan toe: "Naast de groene en economische voordelen van beveiligingsvirtualisatie stelt dit operating systeem organisaties in staat om extra voorzieningen toe te voegen, zonder de werkbelasting te vergroten.

De voortdurende groei van bedrijfstoepassingen, zoals VoIP en de toevoeging ervan aan het netwerk, heeft tot gevolg dat bedrijven met veel meer verkeer op hun netwerken worden geconfronteerd. Dit leidt tot nieuwe uitdagingen voor de beveiliging en tot een mogelijk ongecontroleerd gebruik van bandbreedte. Het nieuwe operating systeem van Clavister komt met een aantal voorzieningen voor het optimaliseren van het verkeer, waaronder gigabit traffic shaping, IDP traffic shaping, route load balancing en SLB server monitoring. CorePlus 9.10 is beschikbaar via het Clavister Partner Network en via www.clavister.com. Bestaande klanten met een geldige Clavister Software Onderhoudsovereenkomst kunnen gratis upgraden.

Over Clavister
Clavister, met het hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, levert sinds 1997 toonaangevende oplossingen voor netwerkbeveiliging en biedt daarmee tienduizenden bedrijven in de hele wereld economisch voordeel. De Clavister familie van unified threat management (UTM) toepassingen en oplossingen voor toegang op afstand bieden innovatieve en flexibele netwerkbeveiliging met management en besturing van wereldklasse. Clavister is een pionier op het gebied van virtuele netwerkbeveiliging; samen met het aanbod aan hardware en software toepassingen kunnen klanten zo de beste beveiligingskeuze maken. De producten worden ondersteund door Clavister's bekroonde programma voor support, onderhoud en opleidingen. In Nederland wordt Clavister gedistribueerd door e92plus in Nieuw-Vennep. Bezoek voor meer informatie www.clavister.com.

Over Terremark Worldwide
Terremark Worldwide is een toonaangevende, mondiale leverancier van IT infrastructuur-diensten voor het meest degelijke en geavanceerde technologieplatform, waarmee computercentra in de Verenigde Staten, Europa en Latijns Amerika met toegang tot grote hoeveelheden aansluitingen hun voordeel doen. Terremark biedt klanten een uitgebreide suite van managed oplossingen, waaronder managed hosting, colocatie, herstel bij calamiteiten, beveiliging en cloud computing diensten. De Infinistructure utility computing architectuur van Terremark heeft de indutriestandaard voor schaalbare en flexibele infrastructuren nieuw gedefinieerd. Het DigitalOps® service platform combineert end-to-end systems management workflow met een uitgebreid klanten portal. Meer informatie over Terremark Worldwide is te vinden op: www.terremark.com. # # #



Ingezonden persbericht