Port of Rotterdam

Havenbedrijf onderzoekt samenwerking Braziliaanse haven

03-11-2008

Havenbedrijf Rotterdam (HbR) heeft een overeenkomst getekend met de haven van Suape bij Recife in het noordoosten van Brazilië. De komende 18 maanden is HbR betrokken bij de samenstelling van een masterplan voor de aanstaande twintig jaar. Tegelijkertijd wordt er met de havenautoriteiten en de regering van de deelstaat Pernambuco onderzocht hoe een partnership van het HbR met de haven van Suape bij Recife vorm kan krijgen.

De overeenkomst is een uitvloeisel van het bezoek van president Lula aan Nederland in april. Het initiatief past in het beleid van het Havenbedrijf in het verder internationaliseren van de activiteiten. Het HbR participeert reeds in de ontwikkeling van de haven van Sohar, Oman en maakte vorige maand nog bekend ook in Borneo, Maleisië zich concreet te oriënteren.

Suape
Het Havenbedrijf vindt Suape zeer interessant door de grote potentie die het heeft. Een ruime 3000 ha is beschikbaar voor uitbreiding van de haven, daaromheen liggen duizenden hectaren voor distributie-activiteiten, de bouw van een raffinaderij en chemische industrie. Een 80-tal bedrijven hebben zich reeds gevestigd en de belangstelling - ook van gerenommeerde internatonale bedrijven - is groot. Qua locatie en diepgang is Suape zeer geschikt om uit te groeien tot een interessante containerhaven.

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.